INTERESSANT!


25.Jun.2022 16:06

HOWDY TEXAS 18+19-03-07

maart 31st, 2007

Van uitslapen komt niet veel als je al je spulletjes een beetje goed op een rijtje wilt hebben, efficient wilt pakken, afrekenen en om 12 uur van de hotelkamer moet zijn. Bovendien gaat de telefoon. Jim wil nog wat nakletsen en zal ons naar het vliegveld brengen.
Alle aantekeningen, visitekaartjes en andere paparassen goed filen voor later, m’n eigen dagboekzaakjes ordenen, en 3voor12 afmaken. Opletten dat je zo weinig mogelijk handbagage hebt met zo min mogelijk metalen voorwerpen.

(more…)

TEXANS FOR PEACE 17-03-07

maart 30th, 2007

Gisteren was het bere laat geworden en met die boemelbus duurde het toch weer meer dan 40 minuten om ons naar schatting 10 miles te verplaatsen.

Om tien voor tien word ik wakker van gefluit en gejuich buiten. Hey, yo, twee jeugdbasketbalteams, spelen onder m’n raam een vriendschappelijke wedstrijd. Naar mate de wedstrijd vordert kan ik verderslapen wel schudden, en kan ik net zo goed opstaan.

(more…)

DEEP IN THE HEART OF TEXAS 16-03-07

maart 29th, 2007

Ook toevallig, staat diezelfde kale pik van die ringtones ook weer op een taxi te wachten, en nog een meneer in ook zo’n korte broek met te lange pijpen met SXSW-badge. Als we met z’n allen in dezelfde cab gaan, zijn we er niet alleen allemaal eerder, maar dragen ook nog eens een steentje bij aan het milieu dat op deze dagen in Austin al zo zwaar te lijden heeft. En voor 3,50 $ kun je never met de Shuttle zo snel in town zijn.
Eerst iets te ontbijten versieren, want die rommel, foute vette boterhammen met alleen maar pannenkoekenstroop en die oneindige stroom van cereals, komt mij nu toch echt de neus uit. Ik wil gewoon een ontbijtje, geen Italiaans pasta of andere vettigheid, worstjes of anderszins. Dat valt niet mee, en een ambachtelijke bruine boterham is in dit stukje van Austin niet makkelijk te vinden, gek genoeg is er trouwens ook niet echt een McDonalds, aan het einde van 6th Street zit wel een Wendy met een soortgelijk assortiment, waar we aan het eind van deze vrijdag een vette bek gaan halen ter afsluiting van de vrijdag.

(more…)

DON’T MESS WITH TEXAS 15-03-2007

maart 28th, 2007

Collega Blaauw belt me uit bed, het is hier godverdomme tien over zeven, gek!

(more…)

TEA FOR TEXAS 14-03-2007 / 2

maart 27th, 2007

Op straat buiten wordt intussen hard gewerkt aan de voorbereidingen.

Voorbereidende werkzaamheden @6th Street Voorbereidende werkzaamheden @6th Street

En als we naar buiten lopen via het Day Cafe, pikken we nog een staartje mee van de rapper Bishop Allen (Brooklyn/NY-US), helemaal niks bijzonders, gauw vergeten.
(more…)

TEA FOR TEXAS 14-03-2007 / 1

maart 27th, 2007

Het ontbijt is een multiple choice verhaal, maar welk vakje je ook aankruist het blijft ongezond, terwijl overal verschrikkelijk het gezonde leven en vooral diet eten wordt gepropagandeerd.

Veel helpt dat hier niet volgens mij, het wemelt van de vetzakken en dito dames, in korte broek, sportkousen en steevast een lollig T-shirt, dan wel Hawaï-shirt en natuurlijk de hipste sportschoenen. Totaal stereotype. Dat geldt ook voor zo’n beetje alle artiesten die hier rondhuppelen, die proberen er zo ‘gewoon’ mogelijk uit te zien, maar wel net zo, dat het lijkt alsof ze net voor de voorpagina van Rolling Stone Magazine of zo hebben geposeerd.

Die verstekelingen van gisterenavond hebben wel een auto bij zich, en ook allerlei instrumentaria. Wat krijgen we nou Rense? Een single room for triple use?

(more…)

V FOR TEXAS – SXSW 13-03-2007

maart 26th, 2007

Met een beetje pech betekent ‘lang parkeren Schiphol’ over 10 jaar dat je nabij Almere je auto kunt parkeren…De vierdaagse moet je in ieder geval lopen op Schiphol zelf, gate 35 of zoiets natuurlijk, nooit eens gate 1.

Jammergenoeg kun je niet van Rotterdam naar Austin vliegen, we moeten het er dus allemaal voor over hebben. Je kunt sowieso niet rechtstreeks naar Austin vliegen, ook niet vanuit Amsterdam.

(more…)

BANDJES SHOPPEN IN LONDEN 11-03

maart 24th, 2007

‘s Zondags kan er een beetje uitgeslapen worden, maar je moet ook al je shit inpakken want om 12 uur moet je met je hele hebben en houwen vertrokken zijn uit je hotelkamer.

Je handeltje stallen in de cloakroom, dat al helemaal volgestapeld ligt met die vervloekte conventiekoffertjes. Het echtpaar dat die faciliteit bestiert is er al helemaal gek van omdat er een hoop al niet opgehaald is…I told you!

We lunchen nog even, en dan wordt het veel handenschudden. Dag Finland, dag San Francisco en zo maar voorts.

(more…)

BANDJES SHOPPEN IN LONDON 10-03

maart 22nd, 2007

De vermoeidheid van het slempen en veel te laat naar bed gaan, en ook een beetje het tijdverschil thuis, gaat langzaam parten spelen. Desalniettemin heb ik me door een Duitse promoter laten overhalen om voor mijn toestand vroeg in de morgen een showcase met Benise, een virtuoze Amerikaanse flamingogitarist bij te wonen.

(more…)

BANDJES SHOPPEN IN LONDON 09-03

maart 22nd, 2007

De vrijdag is voornamelijk bedoeld voor de besloten sessies voor van allerlei belangenvereniging als Yourope, de Engelse promotersclub etc etc.

Vanmiddag is de openingspeech met de eindeloze bedankjes en flauwe grappen naar aanleiding van het leitmotief van deze editie (mafia!; toepasselijker kon haast niet).

Leitmotief 2007 Leitmotief 2007

(more…)

Volgende pagina »