INTERESSANT!


4.Dec.2022 02:43

LEZING door Willem Venema

april 16th, 2007

op uitnodiging van MKB-Nederland in het kader van de Week van de Nederlandse Ondernemer in het Jaarbeursgebouw te Utrecht op 29 maart 2007 j.l.

Dames & Heren, geachte aanwezigen,

De organisatie van dit evenement benaderde mij eind vorig jaar met de vraag of ik een bijdrage zou willen leveren aan De Week van de Ondernemer georganiseerd door het MKB.
Ik weet van het bestaan van het MKB, maar moest bij het horen van die naam altijd denken aan de winkel van Malle Pietje uit Swiebertje, de hobbyknutsel- annex behangwinkel in het dorp waar ik opgroeide, een vogelzaadhandel of een boer die het hooi van het land haalt; ik weet ook niet hoe dat komt.

(more…)

ALLES

april 16th, 2007

WILLEM VENEMA

Willem Venema (1952) organiseert concerten en festivals. Aanvankelijk deed hij dat via zijn eigen bureau Double U, later als directielid van Mojo Concerts in Delft. Hij was betrokken bij Pinkpop en bedacht toonaangevende muziekevenementen als Lowlands en Het Grote Concert des Levens. In januari 2004 ontving hij uit handen van staatssecretaris Medy van der Laan de onderscheiding De Veer voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Na zijn vertrek bij Mojo, een maand later, begon hij weer zijn eigen boekingskantoor: The Alternative. Hij begeleidt daarnaast heruitgaven van platen van The Gun Club, een van zijn favoriete bands.

Hangzakjes. Toen ik daar dankzij Willem Venema voor het eerst van hoorde moest ik onwillekeurig aan een akelige lichamelijke aandoening denken. Tijdens een gezamenlijke autorit – hoe toepasselijk! – naar de verzamelaars- en platenbeurs in Utrecht legt hij minutieus dat dit een soort mapjes waren waarin PTT Post in de jaren ’90 postzegels verkocht. Vanwege allerlei praktische problemen werd het geen succes en ze zijn inmiddels uit de handel genomen. Ze worden sindsdien fanatiek verzameld, al wordt in de kringen der filatelie nog altijd hevig gediscussieerd of het hangzakje wel of niet een waardig verzamelaarsobject is.
Het tekent Willem Venema.

(more…)