INTERESSANT!


6.Oct.2022 06:41

JAZZ IJLT

juli 19th, 2007

..Jazz blijkt. Betovert. Geilt. Jazz ademt. Zweet. Jazz fluistert. Schreeuwt. Ontmaskert. Snijdt. Jazz glijdt. Jazz sluipt. Jazz slijpt. Jazz spuit. Jazz klinkt. Jazz dwingt. Jazz lonkt. Jazz blinkt. Jazz vraagt. Jazz raakt. Verlost. Verbaast. Viert feest. Verklaart. Is bitter. Zoet. Is hot. Is cool. Jazz ijlt. Vooruit. Voorbij. Ver weg. Dichtbij. Paraat. Bereid. Op weg. Altijd. Jazz was..

(citaat uit het Intro van ‘JAZZ’, J.A. Deelder, De Bezige Bij 1992 -diverse herdrukken)

Volgens de gedichte definitie van Jules Deelder is (er) een hele hoop jazz.
Wekenlang kon je de commercial van North Sea Jazz voorbij horen komen op BNRadio; een overigens prima gevarieerde nieuwszender, met -als er muziek gedraaid wordt- een mooie muziekkeuze des nachts. Jammer dat het nieuwe zenderbaasje de formule weer zonodig moet veranderen, maar ja, de aandeelhouders willen nu eenmaal ook mayonaise op de friet.

(more…)

Groots met een zachte G

juli 1st, 2007

Marie-Louise het is goed voor je opvoeding en inzicht in de business om eens te zien hoe zo’n show nu gaat?.
Dat zei ik tegen onze nieuwste kantooraanwinst, zojuist gerekruteerd uit het Nijmeegse.
Een culture shock lag voor de hand voor iemand met als referentiekader Sonic Youth versus Nirvana.

We zouden op tijd vertrekken om aan de uitnodiging van de directeur van The Entertainment Group uit Hilversum gevolg te geven.
En zo vertrokken we om 15.45 uur vanuit Delft richting Eindhoven.
Op de A13 aangekomen vernamen we via BNR dat er een file stond met welhaast `stilstaand
Verkeer’ tussen het Prins Claus- en Kleinpolder Plein.
Dan nemen we de ventweg richting vliegveld Zestienhoven.

Om precies 16.00 uur gaat op die ventweg het sneakpaaltje ter hoogte van de manage omhoog om het spitsverkeer de gelegenheid te ontnemen om de files te ontlopen.
“Godverdegodverde, moeten we terug naar Pijnacker. Dan gaan we ook maar meteen over Berkel, richting Breda, want bij Utrecht staat ook al weer 12 km”, zeg ik.

Inmiddels meldde BNR dat er nu reeds zo’n 280 km files stond in Nederland en volstond alleen nog met het om het kwartier vermelden van files langer dan 10 km.
Klaar ben je.

(more…)