INTERESSANT!


4.Dec.2022 03:03

HERMAN is BLACK

augustus 29th, 2007

Ergens tweede helft jaren tachtig kreeg ik een package aangeboden van twee op dat moment twee redelijk onbekende bands.
De ene heette Throwing Muses met een blondine, die behalve gitaar, de vocalen voor haar rekening nam, genaamd Kristin Hersh.
Eigenlijk was het een bandje met drie dames en een meneer die drumde. Later startte de andere dame, Tanya Donelly haar eigen bandje.
Het album to coincide the tour van Throwing Muses heette ‘House Tournado’, een redelijk toegankelijk albm met een hoop artyfarty 4AD artwork (23 Envelope); op dat moment een label met veel eighties droommuziek, merkwaardiggenoeg in Amerika gedistribueerd door Elektra, het label van ondermeer The Doors.
4 AD werd destijds in Nederland door Megadisc vertegenwoordigd en gedistribueerd door Dureco. De perspromoter van deze package werd Corne Bos.

(more…)

lisa gerrard

augustus 29th, 2007

lisagerrard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Vier muziekbedrijven bundelen krachten in nieuw entertainment bedrijf

augustus 24th, 2007

Backstage deed het gerucht al een enige tijd de ronde, maar hiermee is het dan officieel. De managementkantoren MSF Music en Mana Music slaan de handen ineen met concertorganisator The Alternative. Hierdoor ontstaat een nieuw bedrijf dat tevens The Alternative gaat heten. The Alternative is een volwaardig onderdeel van The Entertainment Group met behoud van eigen identiteit.

(more…)