INTERESSANT!


6.Oct.2022 06:21

DE VENEMA T-SHIRT COLLECTIE

oktober 29th, 2007

VERZAMELAARSJAARBEURS
17 & 18 NOVEMBER 2007
JAARBEURS UTRECHT

image Toen ik twee jaar werd, ontvingen mijn ouders mijn allereerste t-shirt van een zuster van mijn moeder die al eind jaren ?50 de benen had genomen naar Amerika, ze belandde uiteindelijk in Canada. Op mijn eerste t-shirt stond dan ook ?TORONTO? (zie foto). Bij dat t- shirt hoorde een soort matrozenmuts. Een eerste aanwijzing dat t-shirts iets met Amerika en het leger te maken zouden kunnen hebben.

Ergens midden jaren ?60 kreeg ik van een oudere neef een t-shirt met daarop een schip met een grote L (Big L), dat de activiteiten moest promoten van een zeezender annex piratenzender die ergens buiten de territoriale wateren lag en fantastische popmuziek uitzond. Veronica op 192 deed dat ook wel, maar toch werd daar de uitzending regelmatig vervuild met Gert & Hermien en dat was toch echt iets anders dan de premi?re van Revolver van de Beatles. Te vaak per dag kreeg je de ?grijze haren? voor je kiezen. Het dragen van een t-shirt van Radio London was dan ook niet alleen leuk, het stond ook voor een keuze in de popmuziek. Helaas heb ik beide shirts niet meer.

(more…)

Crossing Border

oktober 23rd, 2007

click & surf!

Willem Venema

oktober 13th, 2007

wvrockrollhighschool

THEEZAKJES-ORIGAMI

oktober 11th, 2007

Petra Linders, Berkenstraat 84 5802 DB Venray verzamelt thee-zakjes om leuke dingen van te knippen.

Vroeger (toen nog niet iedereen voor ‘knettergek’ werd uitgemaakt) verzamelde wij zeer nauwkeurig het afvalpapier om dat vervolgens aan de vuilnisman mee te geven, die dat op een aparte dag, 1x per week, kwam ophalen. In Nijmegen kon je dat 1x per week op straat zetten, en dan kwam de amateurvoetbalclub het papier ophalen. Verhalen over stijgende en dalende papierprijzen zorgden er voor dat er totale verwarring kwam. Toch maar een voetbalveld met bomen neerhalen voor de verpakking van een doosje theezakjes.

(more…)