INTERESSANT!


6.Oct.2022 07:56

Verzamelaarsbeurs

december 19th, 2007

venema_tshirtbeurs
Foto: Coen Polak
Meer foto’s van Coen Polak

(more…)

KUNST KAN ZONDER SCHOLING

december 13th, 2007

Columnbijdrage aan:BOEKMAN 73; Tijdschrijft voor kunst, cultuur en beleid, Negentiende jaargang I Winter 2007 I Prijs: 15 euro incl cd ISSN 1571-5949.

Mijn leraar Nederlands begon altijd met te stellen, dat het niet beleefd is om met ‘ik’ te beginnen, dus heb ik me aangeleerd om er maar gewoon een zin voor te plakken, dan is dat probleem geklaard.
Ik heb het maken van muziek nooit onder de knie gekregen. Ik wilde niet bij de harmonie, blokfluitles was in de jaren zestig not done (behalve dan dat merkwaardige stukje blokfluit in Sour Wine van Q65), en vijf jaar later was pianoles aan de muziekschool ook al niet aan mij besteed.
Het probleem zat ‘m voornamelijk in mijn aversie tegen het leren: waarom moest dat allemaal zo moeilijk, ik wilde muziek maken eigenlijk alleen maar leuk blijven vinden.

(more…)

Beste Webloglezers

december 13th, 2007

Kreeg ik van de Poolman een reminder, schrok me natuurlijk de typhus.
Oei, komen ze nog wel met de trein naar Groningen (die zijn gek! komen ze never op tijd aan voor onze geweldige avond met aansluitend geheim overnight programma in De Spieghel). Maar goed, vriendelijk verzoek om een lijstje dus.
Ik had het verzoek helemaal verkeerd gelezen, omdat ik vooral door de restricties afgeleid werd (dit mag niet, dat mag niet; saaie schoolmeester types), en zocht me de pestpokken naar 10 albums uit 2007.

(more…)