INTERESSANT!


6.Oct.2022 08:13

NEW ORLEANS

november 24th, 2010

Als je in Rotterdam op het hoogste level wil wonen, dan moet je op de Otto Reuchlinweg zijn, want daar staat nu een woonflat, die de wat onfortuinlijke naam New Orleans heeft meegekregen. Het is een van de vijf woontorens die tussen Montevideo en het Luxortheater aan de zuidzijde van de Wilhelminapier voorzien van appartementen vanaf 60 vierkante meter. Kopen op 135 meter hoogte kost tussen de 218 en de 556K, huren 84-149 m2 voor 1100-1900 euri per maand. Stuk voor stuk veel typisch Rotterdams kaal beton in een mix van strakke utiliteitsbouw en overbodige ruimtes, maar bovenal super ongezellig. Maar ja, het is ook niet bedoeld voor kansarme immigranten. En je hebt natuurlijk meteen een restaurantje aan de overkant (Las Vegas) van die ondernemende kale Rotterdamse tv-kok.
E.e.a. wordt ‘s avonds fraai uitgelicht met stemmig groen, paars en wit strijklicht, maar daar hebbie overdag niet zo veel aan natuurlijk.

(more…)

"HET DAK GING ER AF, MAAR IK VOND HET KUT"

november 2nd, 2010

Jubileumsite 25 jaar Grote Prijs

Van: Symen Verbruggen
Verzonden: donderdag 21 oktober 2010 17:58
Aan: Symen Verbruggen
Onderwerp: Jubileumsite 25 jaar Grote Prijs

Beste (oud) jurylid,
De Grote Prijs viert in 2010 haar jubileum met de 25e editie van de competitie. Een geschiedenis waarin duizenden muzikanten, bands, mc’s en producers de Grote Prijs memorabel en succesvol hebben gemaakt.
Voor de speciale jubileumsite 25jaargroteprijs.nl zijn we op zoek naar jouw verhalen, foto’s etc.
Jij hebt als jurylid namelijk een bijzondere rol gehad binnen de Grote Prijs geschiedenis.
We snakken naar een blik in jouw Grote Prijs geheugen! Wat maakte de Grote Prijs voor jou memorabel?
We zien graag jouw herinnering, anekdotes of foto’s tegemoet.
Op www.25jaargroteprijs.nl kun je jouw bijdrage toevoegen. Op deze website komen -gerangschikt per jaar- verhalen en beeldmateriaal te staan waar we jullie materiaal bij plaatsen.
Reageren kan tot 1 november.
Uiteraard houden we je n.a.v. je bijdrage op de hoogte van alle jubileumactiviteiten.
Vriendelijke groet en alvast dank.
Namens het Grote Prijs team,
Symen Verbruggen
Grote Prijs van Nederland

clip_image001

 

 

 

(more…)

PIJP

november 2nd, 2010

Bij ons in de boekenkast staat een ongeteld aantal boeken, ook als ik alle drukken van Jan Cremer 1, 2, 3 etc er af trek, gaan we toch al gauw over de 50 strekkende meters heen.
Tussen Adriaan Morriën en Multatuli staan welgeteld 5 boeken van de sterfelijke Harry Mulisch.
1) "Voer voor Psychologen" (tweede handse met een beschadigde kaft)
2) "Archibald Strohalm" (stukje gelezen)
3) "De Ontdekking van de Hemel" (pagina 7 en 8 gelezen)
4) "De Procedure" (pagina 7 gelezen)
5) "Het Theater, de Brief en de Waarheid " (ongelezen)
Vlak voor het eindexamen HBS-A besloot ik om 1) van de literatuurlijst te schrappen omdat ik bang was dat ik er alleen maar strafpunten mee kon halen op het examen.
Ik had het lef gehad om in de klas te vragen waarom de twee Jannen (Wolkers en Cremer) niet tot "de Grote Drie" gerekend werden.
3) en 4) zijn fraai gebonden exemplaren die ik voor mijn verjaardag heb gekregen van een buurman die mij wilde bekeren met de boeken aller tijden.
Vandaag, maandag 1 november 2010, stond er op de voorpagina van "de Volkskrant" behalve een hele grote zwartwit foto van een man met zonnebril in jacket die je herkent als "Die neus…" (etc.), alleen de column van Grunberg ("Colbert" over HM) en een saaie advertentie voor een reisje naar Luxemburg. Pagina 2 t/m 9 zijn eveneens aan 1 van de 3 besteed. Daarenboven was de helft van het redactioneel ook nog eens besteed aan de schrijver met de pijp.

Als eerder bericht twijfelen wij al een hele tijd om het abonnement op "de Volkskrant" op te zeggen, maar eerst zijn wij in afwachting van de overlijdensadvertenties.

RODE OLIFANTJE OP EEN POOT

november 2nd, 2010

jumbo

Als wij van Rotterdam naar Ameland rijden via de A7, dan weten wij na –tig ritjes, dat het plaatsje met die merkwaardige naam WOGNUM zo’n beetje, of misschien wel precies op de helft ligt.
Als je naar links kijkt zie je de megalomane kantoren van wat eens het hart van het DSB-imperium vormde.
Als je naar rechts bleef kijken zag je tot 2004 de fabrieken van JUMBO Nederland BV, met de nadruk op het produceren puzzels en kinderspellen (Stratego, Mens Erger Je Niet, etc. etc.).
Voor de kantoren stond een koperen beeldje van een olifantje op 1 poot, zo weggelopen als het ware uit het ijzersterke logo (het gestileerde olifantje uit 1936, en steevast in het rood sinds eind jaren zestig) van de speelgoedfabriek.

(more…)

DE VERKEERDE KANT

november 2nd, 2010

Van mijn penvriend R. te D. kreeg ik navolgende praat, die ik de lezers van mijn weblog niet wil onthouden.

Mijn antwoord was het volgende:
"Word ik niet vrolijk van. Ik houd absoluut van een kritische noot, maar dit is gewoon ‘rancuneus’ schoppen en schelden.
Vertaal zijn verhaal in het Duits of Italiaans, kam je haar met een fijne scheiding en schreeuw het uit.
Ik zal proberen je te bestoken met wat genuanceerdere praat."
Het is in dit verband zinvol om omwille de nuancering voor 6,95 euro het oktober/november nummer aan te schaffen van het blad ‘Maarten!’ waarin op een aantal zaken uit het Wilders-repertoire wordt ingegaan.

(more…)