INTERESSANT!


4.Dec.2022 02:04

LWOW LVIV LVOV KAKOFONIE

december 16th, 2010
 1. kakofonie
  ka – ko – fo` nie («Grieks) de -woord (vrouwelijk) kakofonieën geheel van wanklanken ‘
  Gevonden op
  http://www.woorden.org/woord/kakofonie
 2. kakofonie
  Term uit de prosodie voor klankeffecten die onaangenaam aandoen. Bekend is in dit opzicht de Engelse dichter R. Browning. In de Nederlandse letterkunde wordt Jules Deelder wel genoemd als kakofonisch dichter, bijv. in sommige gedichten uit de bundel Junkers 88 (1983).
  Het spreekt vanzelf dat kakofonie, als tegengestelde van

  Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/bork001lett01_
 3. kakofonie
  Rommelig geheel van vele klanken door elkaar. ‘
  Gevonden op
  http://www.woorden-boek.nl/woord/kakofon
 4. kakofonie
  •rommelig geheel van vele klanken door elkaar. ‘
  Gevonden op
  http://nl.wiktionary.org/wiki/kakofonie
 5. kakofonie
  1) Geheel van wanklanken 2) Hels lawaai 3) Onwelluidend geheel van klanken 4) Onwelluidend lawaai 5) Onwelluidende klanken 6) Rommelig geheel van vele klanken door elkaar 7) Wanklank 8 ) Wanklanken 9) Wanluidendheid ‘
  Gevonden op
  http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor

(more…)

“Vrijheid”

december 13th, 2010

clip_image001
bron logo(verbastering): website van Krapuul

(more…)

Belangrijk Webnews

december 10th, 2010

André van Duin neemt exemplaar van de cd-box ‘Och Was Ik Maar… Een Paard In De Gang’ in ontvangst

Andre en VicAndré van Duin nam afgelopen dinsdagavond 7 december een exemplaar van ‘Och Was Ik Maar… Een Paard In De Gang’ uit handen van samensteller Vic van de Reijt. Dit vond plaats na de live-uitzending van Opium TV in de Escape in Amsterdam. Onder leiding van presentator Cornald Maas besprak André van Duin samen met schrijfster Christine Otten en modeontwerper Jan Taminiau  deze bijzondere verzameling van het Nederlandse carnavalslied. André van Duin is twee keer vertegenwoordigd in deze 3cd-box met de nummers ‘Ta-ta-ta’ en ‘Er staat een paard in de gang’.
De 3cd-box ‘Och was ik maar… een paard in de gang’, is een overzicht van vijftig jaar carnavalsmuziek in zestig liedjes. De box, met als ondertitel ‘Muziek terwijl u host’,  is samengesteld door Vic van de Reijt , bekend van zijn eerder verschenen compilaties van Nederlandstalige, Franse, Duitse en ‘Surivlaamse’ muziek.

Dit kregen wij vandaag in de bus..

december 4th, 2010

Van onze vaste brievenlezer B.G. te R. ontvingen wij recentelijk bijgaand bewijs dat onze aanbevelingen navolging vinden:
foto    DSC00596

40 Jaar Doornroosje

december 2nd, 2010

We Do Music - 40 jaar DoornroosjeWE DO MUSIC

Zondagnamiddag 28 november 2010 stond ik alsnog te koukleumen in een best lange rij wachtenden voor de hoofdingang van Doornroosje te Nijmegen, terwijl ik dacht dat ik al aan de late kant was.
Programmatisch aangeduid als ‘de inloop’, was het eigenlijk een beetje een stilstaande optocht, een reunie van oudgedienden, die allemaal waren uitgenodigd door Baselice Dumatubun, de mevrouw met niet alleen de meest bijzondere naam, maar tevens de meest sexy telefoonstem van alle poppodia van Nederland.

(more…)