INTERESSANT!


4.Dec.2022 01:16

LIBIË

februari 28th, 2011

Ik kan mij niet anders herinneren dan dat men in Nederland Libië schrijft, maar kennelijk schreef men voordat ik geboren werd ook wel Libye. Door invoering van een algemene spellingsvereenvoudiging ontstond de huidige spelling . In Frankrijk houdt men het op Libye, de Engelsen schrijven nog steeds Libya.
Op 1 september 1969 pleegden de Vrije Officieren voor Eenheid en Socialisme onder leiding van Moammar Abu Minyar al-Qadhafi (maar die naam wordt op allerlei manieren geschreven: Gaddafi, Gadhafi, Kaddafi, Kadhafi, Khaddafi; in het Arabisch khadaffi) een staatsgreep, terwijl de  toenmalige koning even niet thuis was.
Bij het volgende Nationale Dictee kan je het bijna niet fout spellen.

(more…)

INGEKOMEN BERICHTEN per 8 februari 2011

februari 9th, 2011

“Jij zit vast niet op Facebook, dhr Berends wel, die poste net dit met een link naar je blog”

Rob Berends
Het zou te veel werk zijn om alle kletskoek over mij in dit stukje van Willem Venema te ontzenuwen! Zie link .
In elk geval klopt er niets van: – JOVD; – voorzitter van de punkcommissie; – erfenis; – aardappel; – mijn veronderstelde gestempel; – mijn anti-Venema-gevoelens.
Vermakelijk is het stukje in elk geval …wel! De waarheid wellicht soms niet.

Weg van Hier

februari 8th, 2011

—–Oorspronkelijk bericht—–
van: Bertus Borgers
verzonden: donderdag 30 september 2010 10:12
aan: Willem Venema
onderwerp: boekje gezien?

Hoi Willem,

ik ben benieuwd wat je van m’n cd met verhalenbundel vindt (als het goed is lag het een paar weken bij je in de bus). Zoals ik al zei ga ik een theaterprogramma spelen, gebaseerd op deze release, in seizoen 2011/2012. In België heb ik inmiddels een overeenkomst met Kras Artists als vertegenwoordiger (www.kras.be) . Voor Nederland moet ik rap beslissen hoe wat waar en met wie, ook vanwege mijn volgend boek (juni, over Herman) Mijn voorkeur ligt vooralsnog bij jou, dus als je het ziet zitten kom ik af naar je kantoor.

groeten en van die dingen!

Bertus

www.bertusborgers.nl

(more…)