INTERESSANT!


25.Sep.2023 10:35

IN MEMORIAM CUBY (1941-2011)

september 29th, 2011

Ook voor mij was Cuby een grote held, en zonder hem had ook mijn muzikale beleving van wat toen nog beat-muziek heette er heel anders uitgezien.
Ergens in 1968 zag in Beat-in club "Carlton" te Eindhoven op een late zondagnamiddag voor het eerst Cuby + Blizzards (uitgesproken als Kjoebie ende Blizarts).
De voorzanger zag er op het podium net zo uit als op de hoes van het in 1966 uitgebrachte album Desolation. 
Raar kapsel, gebreide derde wereldtrui en een ketting met een steen om z’n nek.

(more…)

OPERATION GOMORRAH

september 27th, 2011

een bezoek aan het Reeperbahn Festival 22 – 24 September 2011

In het kader van de Battle of Britain hadden de Duitsers met hun Luftwaffe bombardement op Coventry in november 1940 met als werktitel ‘Mondscheinsonate’ een werkwoord gemaakt.
Coventrieren‘ was een favoriet woord in het vocabulaire van ‘Der Dicke’ (Hermann Göring).
Bijna 3 jaar later introduceerde ‘Bomber Harris’, nickname van RAF luchtmaarschalk Arthur Travis Harris, met operatie ‘Gomorrah’ het zogenaamde tapijtenbombardement in Hamburg en kwam de op één na grootste stad van Duitsland met deze meedogenloze vorm van bombarderen middels Flying Fortresses meteen op de eerste plaats (dus nog boven Rotterdam en Dresden) van een serie legendarische bombardementen, die anno nu worden aangemerkt als regelrechte oorlogsmisdaden. Met deze methode werden meer dan 45.000 (voornamelijk) burgers gedood en het huizenbestand van de grootste havenstad van Duitsland gehalveerd. Ook Engeland had er een werkwoord bij in militaire kringen: ‘Hamburgering

(more…)

INTO THE GREAT WHITE OPEN REVISITED 2

september 15th, 2011

voor Jacco
"Pieleman, pieleman, trek er nog maar eens lekker an"  (Hans Dorrestijn, 1979)

College Jacco van Lanen kreeg bij aankomst of vertrek vanaf Harlingen een productie-envelop in de handen gedrukt voor zijn artieste Eefje.
Het organisatie-team had een begeleidend schrijven toegevoegd dat ik hieronder heb afgedrukt.
Ik heb daar een hele tijd naar zitten kijken en mij zitten afvragen wat ik daar nou van moest denken.
Een hint? Een geintje? Biertje teveel gehad? Seksueel gefrustreerd?
Grote hamvraag wie van de organisatie heeft zich geleend voor deze foto.

Wiens pieleman is dat?

INTO THE GREAT WHITE OPEN REVISITED

september 15th, 2011

Tot de bekendste Vlielandse producten behoren volgens het Vlieland kwartetspel de Geitenkeutels.
Ik heb daar echter geen geit gezien, maar dat kan aan mij liggen.

geitenkeutels

Geitenkeutels

(more…)

PENSIOEN-BREUK

september 8th, 2011

Met mijn zojuist behaalde rijbewijs probeerde ik als werkstudent carrière te maken bij de Etos-bakkerij in de jaren 1971-1974 (waarover een andere keer misschien wat meer).
Vandaag kreeg ik per post onderstaand curieus schrijven.
Vooral de zinsnede waarin ik er op gewezen wordt dat ik een eventuele besteding van het betreffende bedrag goed moet overwegen (onder het kopje "Geld voor later") komt nogal hilarisch over.
E.e.a. is bovendien wederom een overduidelijk bewijs dat er met pensioengelden gewoon gesukkeld wordt. Men wil gewoon van mij af want ik ben niet substantieel genoeg als bijna 60-jarige.
Behalve dat ik er niet om gevraagd heb, vraag ik mij ook af waarom mijn echtgenote hiervoor mee moet tekenen; nog afgezien van het bedrag, niet minder en zeker niet meer dan welgeteld 22 euro en 29 eurocent.
Ook interessant vind ik het feit dat men mij administratief heel snel heeft weten te vinden, kennelijk daar heeft men geen uitzending van ‘Spoorloos’ voor nodig bij het Bedrijfspensioenfonds voor het bakkersbedrijf.
Nog interessanter is de vraag wat er nu gebeurt als ik helemaal niks geen aangehechte afscheurantwoordkaart invul en opstuur…

Voor de goede orde.
Ik ben totaal niet van plan met pensioen te gaan en heb geen enkele verzekering afgesloten.
Misschien een kwestie van bijgeloof.
Toen mijn vader met (meer of minder gedwongen) vervroegd pensioen ging kreeg ie onmiddellijk kanker en heeft weinig plezier van z’n pensioen gehad.

(more…)