INTERESSANT!


6.Oct.2022 08:30

RECORDSTORE DAY BENEFIT OF THE DOUBT

april 28th, 2012

Het is net als in de grote mensen wereld, geef de hippe jongens en ondernemers de vrije hand en men neemt niet alleen de vinger, maar beide handen en armen tot en met de klotsende oksel.
En zo is het ook met het op zich sympathieke fenomeen Record Store Day (zie elders).
Had je mogelijkerwijs als vinylverzamelaar al moeite met het leizige en neuzelig geluid van The Byrds, dan moet je vooral het speciaal voor RSD uitgebrachte singeltje van Gene Clark (One I A Hundred b/w She’s The Kind Of Girl) op het Amerikaanse label Sundazed, oorspronkelijk in 1972 uitgebracht op het label van Herb Alpert en Jerry Moss (A&M Records), dat nu onderdeel uitmaakt van het steeds maar uitdijende imperium van Universal Music (en daarvan de afdeling Special Markets) aanschaffen.

Scan_20120422_14282801 Scan_20120422_14293107

(more…)

PVV CONTINUED

april 7th, 2012

Ik dacht lang geleden ook dat als er een katholieke universiteit in Tilburg zou komen, dat die afgekort zou worden als K.U.T., per slot van rekening zat ik op de K.U.N. en in Leuven gaf het de KUL.
Natuurlijk kan een wetenschapper van de University Tilburg (want zo noemt die universiteit zich per vandaag) er op rekenen dat een PVV graag teruggrijpt naar de betiteling kut als er een kritische noot gekraakt wordt over het gedachtengoed, methoden en personeel van de zogenaamde partij van de blonde ‘partijleider’.
Wat een hoop mensen zich niet realiseren is dat die ‘blondie’ zich als De Algemeen Leider niet alleen omringd heeft met eigenhandig benoemde gedogers, maar ook met een stelletje bizarre influisteraars.

(more…)

Double Vee Concerts – Willem Venema

april 4th, 2012

Tijdens zijn rechtenstudie in Nijmegen begint Venema met het organiseren van concerten. In 1977 maakt hij er zijn beroep van. Eerst koopt Venema concerten van Paul Acket, later komt hij bij Mojo terecht. In opdracht van Mojo pakt Venema met zijn bedrijf Double You Concerts de bandjes op, van Prince tot U2. Als het bedrijf eind jaren tachtig verkocht moet worden, wordt Double You een merknaam van het bedrijf. In 1999 wordt Mojo verkocht aan Amerikaanse investeerders en ligt Venema regelmatig met de nieuwe directie in de clinch, wat leidt tot zijn ontslag in 2004. Venema slaat direct terug met de oprichting van zijn eigen boekingskantoor The Alternative.

(more…)