INTERESSANT!


25.Sep.2023 10:59

KAAL

november 13th, 2012

Ik moet het nog eens op m’n gemak dubbelchecken, maar het kan goed zijn dat ik in 1995 inderdaad met 750 gulden akkoord gegaan ben, maar het zal niet van harte geweest zijn, want het popchauvinisme van Jan Smeets met zijn vaste jaarlijkse spot voor de winnaar van de grote prijs van Limburg heeft zelden of nooit een attractie opgeleverd met een relevante houdbaarheidsdatum. De Heideroosjes hebben zelfs 4 keer op Pinkpop opgetreden. Het bandje was zoals je in het hoofdstuk GOD BELT op pagina 43 t/m 48 en in PINKPOP 1995 pagina 54 t/m 56 kunt lezen in de therapeutische autobiografie ‘KAAL; backstage in een rockleven’ (uitgave Thomas Rap) van de voorzanger, Marco Roelofs, kunt lezen, helemaal over the moon toen ze voor het eerst gevraagd werden om op te komen draven.

(more…)

NIRVANA 1991 revisited

november 13th, 2012

Ik was er al eerder op gewezen dat ik ook zou figureren in het boek ‘Route 666, On The Road To Nirvana’ (van Gina Arnold uit 1993), maar ik heb dat nooit kunnen vinden.
Niemand minder dan de huidige directeur van De Doelen herinnerde mij er onlangs aan dat ik eens het podium deelde met Nirvana. Interessant en lekker belangrijk. ‘En’, zo voegde hij er aan toe, ‘daar hebben wij beelden van’. Ik had dat al een paar keer eerder gehoord, maar ik dacht altijd dat het flauwekul was, want de media (de vpro voorop) waren (nog) helemaal niet geinteresseerd in deze Subpop-protegĂ© van inmiddels labelgenoten Sonic Youth.

(more…)

SOLOMON BURKE 070707

november 11th, 2012

Bij het in elkaar zetten van de documentaire Hou Me Vast werd ik indertijd diverse malen bestookt door het team van maakster Suzanne Raes met de vraag of ik bewegende beelden had van het 7-7-7-event, waarmee bedoeld werd het voor De Dijk o zo relevante concert in de HMH waar zij voor het eerst met Solomon Burke optraden (zie deze link).
Ik had met mijn amateurcameraatje per ongeluk staan te filmen. Maar het door Sony zonder mijn toestemming ‘ingepakte’ stukje film was niet meer tot leven te wekken.
Bij het rangschikken van mijn fotoarchief kwam ik per ongeluk een kopie van die file tegen, en wat blijkt, die kreeg Tim de ICT-er wel aan de praat.
Here you go, an unique piece of pophistory:

Solomon Burke & De Dijk @ HMH 07-07-2007

COMPUTER MORON (website Kevin Ayers)

november 5th, 2012

kevin-ayers

DE REKENKAMER (KRO) EN DE ZOETE KOEK VAN DE CONCERT GIGANT

november 5th, 2012

Onlangs werd ik gebeld met een vraag van ene RenĂ©  van der Kroon, die zei dat ie namens de KRO belde.
Ik vroeg hem om zijn vraag per email aan mij te stellen, want het was mij een veel te vaag verhaal.
De vraag kwam per internet  op dinsdag 9 oktober j.l. :

(more…)

BLIND VERTROUWEN

november 3rd, 2012

Een kennis van mij (XXX) heeft onlangs zijn tijdschriftencollectie uitgemest en gooide een oud Aloha nummer in de aanbieding op E-bay.

Aloha_08_1969

(more…)

HEAVEN & DE GEBROKEN LANS

november 2nd, 2012

Een maand per jaar besteed ik een fors aantal nachten aan het goed opbergen van mijn tijdschriften. Vanaf de middelbare school heb ik een hoop tijdschriften aangeschaft en soms ook via via gekregen.
Mooie plaatjes, interessante teksten. Ik vind een hoop mooi. Vooral 0 nummers of het eerste exemplaar. 
De collectie (want zo heet dat tegenwoordig, als je een hoop hebt bewaard en niet hebt weggegooid) zit inmiddels vanwege de zilvervisjes (volgens de Roteb een ernstige plaag) in het plastic. Zilvervisjes vinden plastic ongezellig, en als ze er in klimmen dan gaan ze eigenlijk altijd dood, is mij gebleken.

(more…)