INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:33

LEES & ZEG VOORT

oktober 13th, 2010

BTW VERHOGING DESASTREUS

C logoOnze Prinses Maxima kan zo mooi dansen op de soulmuziek van Solomon Burke, ik heb dat zelf indertijd geconstateerd toen zij met Prins Pils in Paradiso kwam kijken.
En dat ze zo mooi kan huilen bij Carel Kraayenhof; dat zag het hele volk.
En het zou ook wel eens zo kunnen zijn dat ze binnen afzienbare tijd echt kan gaan janken als Bruin I (en dat is niet alleen de kleur van stront of een stropdas van GW) echt de onzalige btw-verhoging doorzet.

Die verhoging is niet kaarsrecht aan het publiek door te berekenen (wat hooggeleerde kunsteconomen ook mogen betogen), dat heeft veel grotere consequenties, voor de grootverdieners en vooral de kleinverdieners.
Bij een uitverkocht concert in Paradiso gaat de artiest er qua buma-verdiensten op achteruit, de zaal en/of de organisator en de artiest. 
De maat is niet een bezopen entree-prijs bij een alles behalve uitverkocht concert met Lady Gaga in Het Gelredome!
Hopelijk heeft Maxima gehoord wat de hofbandoneonist vorige week voorlas:
„Een volk dat zijn cultuur begraaft, verliest zijn identiteit. Cultuur is niet links, en het is zeker geen hobby. Het is van ons allemaal. Het is wat ons bindt. De schade van de bezuinigingen zal zeer groot zijn, terwijl het op de begroting slechts een schijntje oplevert.”
Omdat ook ik mij ernstig zorgen maak over de aangezegde btw verhoging van 6% naar 19% (het hoogste tarief ter wereld) schier uit wraak op de zogenaamde linkse hobby cultuur in het algemeen,
maakte ik Omroep C daarop attent. Ad ‘s-Gravesande antwoordde onmiddelliijk:
Van: Ad ‘s-Gravesande
Verzonden: donderdag 7 oktober 2010 23:19
Aan: Willem Venema
CC: Mieke Breijer
Onderwerp: Re: C Nieuwsbrief nr. 38 – oktober
Beste Willem,
daaraan wordt gewerkt. Zie de bijlage.
Vriendelijke groeten,
Ad ‘s-Gravesande

De discussie dreigt voornamelijk op Twitter in twee of drie regels te blijven hangen en komt voor het grotere publiek niet echt publicitair boven water.

Lees bijgaand schrijven en zeg of e-mail voort.