INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:31

PIJP

november 2nd, 2010

Bij ons in de boekenkast staat een ongeteld aantal boeken, ook als ik alle drukken van Jan Cremer 1, 2, 3 etc er af trek, gaan we toch al gauw over de 50 strekkende meters heen.
Tussen Adriaan Morriƫn en Multatuli staan welgeteld 5 boeken van de sterfelijke Harry Mulisch.
1) "Voer voor Psychologen" (tweede handse met een beschadigde kaft)
2) "Archibald Strohalm" (stukje gelezen)
3) "De Ontdekking van de Hemel" (pagina 7 en 8 gelezen)
4) "De Procedure" (pagina 7 gelezen)
5) "Het Theater, de Brief en de Waarheid " (ongelezen)
Vlak voor het eindexamen HBS-A besloot ik om 1) van de literatuurlijst te schrappen omdat ik bang was dat ik er alleen maar strafpunten mee kon halen op het examen.
Ik had het lef gehad om in de klas te vragen waarom de twee Jannen (Wolkers en Cremer) niet tot "de Grote Drie" gerekend werden.
3) en 4) zijn fraai gebonden exemplaren die ik voor mijn verjaardag heb gekregen van een buurman die mij wilde bekeren met de boeken aller tijden.
Vandaag, maandag 1 november 2010, stond er op de voorpagina van "de Volkskrant" behalve een hele grote zwartwit foto van een man met zonnebril in jacket die je herkent als "Die neus…" (etc.), alleen de column van Grunberg ("Colbert" over HM) en een saaie advertentie voor een reisje naar Luxemburg. Pagina 2 t/m 9 zijn eveneens aan 1 van de 3 besteed. Daarenboven was de helft van het redactioneel ook nog eens besteed aan de schrijver met de pijp.

Als eerder bericht twijfelen wij al een hele tijd om het abonnement op "de Volkskrant" op te zeggen, maar eerst zijn wij in afwachting van de overlijdensadvertenties.