INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:33

“Vrijheid”

december 13th, 2010

clip_image001
bron logo(verbastering): website van Krapuul

Fragmenten uit een interview in Volkskrant magazine van 11 december 2010:
"Hoho. Ik heb geen politiecontrole ontweken. Ik heb nooit een stopteken genegeerd. Ik was die bewuste nacht bang dat ik zou worden gecontrolleerd en daar had ik geen zin in, want ik had gedronken. Maar er was geen stopteken. Dat is een juridisch verschil."
En toen ging u er met 100 kilometer per uur vandoor in de bebouwde kom.
"Dat hebben ze helemaal niet geklokt. Maar ik reed te hard, ja. Wilt u soms dat alle Tweede Kamerleden bekeuringsvrij door het leven gaan? Nou, dan stroomt het parlement snel leeg."
Bent u weleens bang geweest als agent?
"Ik kan me een ontruiming herinneren, in de Tesselschadestraat in Amsterdam, waar met brandbommen werd gegooid. Kijk, om verfbommen kun je achteraf best lachen. Maar brandbommen zijn gevaarlijke dingen. Het is niet leuk als je die dingen moet proberen te ontwijken terwijl je als ME’er in de linie staat achter je schild."
Had u er een hekel aan om ingezet te worden als ME’er?
"Nee, natuurlijk niet. Er is niks leukers dan het tuig dat jou probeert te raken terwijl je in de linie staat, later tijdens een charge op te zoeken en zo’n gozer een grote lat in z’n nek te douwen. Als je hem dan voor je wapenstok hebt liggen, reken dan maar dat je hem graag die brandende vlek in zijn rug wil meppen. Er is niks leukers dan dat, kan ik je verzekeren. En dat is helemaal volgens de wet."
Wat vond u van de kraakbeweging?
"Allemaal uitvreters die te beroerd waren om een baan te zoeken"

CV

Hero Brinkman
Geboren
29 december 1964, Almelo
Burgerlijke staat
gescheiden, een zoon
Opleiding
Havo,vwo, leergang buurtregie, propedeuse Nederlands recht.
Carrière
1985-1999 Politie-agent te Amsterdam
1999-2001 Buurtregisseur 2001-2006 Politie-inspecteur
2007 Lid Tweede Kamervoor de Partij voor de Vrijheid
Portefeuilles: binnenlandse zaken, bestuurlijke vernieuwing, defensie en Antilliaanse zaken, Voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Immigratie en Asiel

* nicknamed "Rambo van de Bellamybuurt"

Ik heb grote moeite met het salonfähig maken van bovenstaand soort ‘gedachtengoed’.
Ik heb ook grote moeite met verjaardagen, partijtjes en familiebijeenkomsten waar heel gemakkelijk gezegd wordt: "...en toch zit er wel wat goeds in die dingen die Geert zegt ".
Dit soort begrip en sympathie is bedenkelijk als je eens goed de standpunten, de visie en het verkiezingsprogramma ("De agenda van hoop en optimisme") van deze beweging leest; ik vind het verbazingwekkend hoe weinig mensen die eigenlijk echt gelezen hebben. [Overigens als je op de homepage klikt op "Agenda" dan zie je dat die er niet is.]

En hoe weinig mensen weten dat je helemaal geen lid kunt worden van deze beweging, die desalniettemin als politieke partij wordt bezien. Je kunt dus niet als lid geroyeerd worden, maar wel uit de fractie gezet worden kennelijk, ofschoon dat niet zo wordt uitgevoerd, maar portefeuilles worden ingenomen of zelfs een spreekverbod wordt opgelegd; de vraag is of een lid van de Tweede Kamer überhaupt een spreekverbod opgelegd kan worden.
De PVV werd in 2005 onder de naam Vereniging Groep Wilders opgericht door Geert Wilders, die behalve fractievoorzitter in de Tweede Kamer tevens partijleider en (als enige natuurlijke persoon die lid is van de partij) partijvoorzitter is. Volgens de statuten is het doel van de stichting "het bevorderen van het uitdragen van de politieke en maatschappelijke standpunten, zoals deze door de heer Geert Wilders voornoemd, zijn uitgedragen en in de toekomst zullen worden uitgedragen."
GW is de enige bestuurder van de stichting en in de statuten heeft Wilders zichzelf het recht gegeven om zelf andere bestuursleden te benoemen wanneer hij af zou treden.
Volgens de kieswet kunnen echter alleen verenigingen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Om in 2006 mee te doen aan de landelijke verkiezingen richt GW samen met de stichting Groep Wilders de vereniging Groep Wilders op. Wederom staat in de statuten dat GW het enige bestuurslid is.
Wettelijk gezien moet een vereniging twee oprichters en één lid hebben, dat GW een drie-eenheid is, maakt in deze kennelijk niet uit.

De naam is ook verwarrend. Ik hoor nooit iemand zeggen Partij Voor De Vrijheid, maar altijd Partij van de Vrijheid. Over het woord ‘vrijheid’ zijn boeken volgeschreven, maar over wiens vrijheid het hier gaat is al snel duidelijk, en zeker niet voor iedereen van toepassing.

Ook de tegenwerping dat je bij het beoordelen van deze beweging niet steeds met de Tweede Wereldoorlog aan moet komen zetten (maar wel intussen de Koran met Mein Kampf vergelijken), is ook bedenkelijk omdat de paralellen toch frappant zijn.
Het zijn misschien details, maar zo’n logo vraagt om opheldering. Ik kan me niet voorstellen dat de oprichter graag verward wil worden met het gestileerde logo van de Waddenvereniging, een club die met meer recht een meeuw tot logo heeft gekozen. Op de vraag, waarom Geert Wilders heeft gekozen voor een meeuw als logo zei indertijd persvoorlichter Monique Hoogduin "dat de PVV na intern overleg heeft besloten ‘geen commentaar’ te geven". GW nam later geirriteerd per AD en Volkskrant zelf het woord: „We hebben geen moment aan de NSB gedacht. Wij vroegen alleen maar om een positief en fris beeldmerk en hij (de vormgever -wve) kwam zelf met deze vogel. Alleen een geesteszieke bedenkt het dan om een link te leggen naar het fascistisch gedachtegoed uit de jaren dertig. Ik heb niets met de NSB en zal er ook nooit iets mee krijgen. Voortdurend proberen mensen mij in de foute hoek te zetten en moet ik me verdedigen.”
Inmiddels blijkt er voor die functie ook een vacature te zijn, aldus de website.

Het ontlopen van de pers of het steevast bewust ‘geen commentaar’ van ‘partijleden’, is inmiddels een handelsmerk geworden, waarmee elke verantwoording of uitleg vermeden wordt.
Het is een opmerkelijk dedain voor "de pers" waar GW ook al niet erg veel mee op heeft, omdat die, op een uitzondering na, per definitie ‘rechts’ is; een betitteling die 2e kamerleden van de beweging ook te pas en te onpas plakt op alles en iedereen wat niet in de idee van de Leider of De Beweging past.
Meindert Fennema, zeg maar biograaf van GW (ofschoon hij hem niet eens heeft gesproken voor zijn bio) lijkt een beetje de Bart Chabot van GW te worden. Hij wordt door sommige al gezien als de GW-kenner en partijprofeet van de PVV, maar dat is net zo’n onzin als de manier waarop Fennema Rob Riemen zijn droge boekje af probeert te serveren met de constatering dat een katholieke theoloog niks zinvols kan schrijven over "De Eeuwige Terugkeer van het Fascisme".
Ik ben van mening dat de tekst van de achterkaft van dat boekje van Rob Riemen een verstandige en onderbouwde waarschuwing samenvat waarmee je de komende feestdagen best her en der voor de dag kunt komen op gewraakte feestjes, jaarwisselingsborreltjes en partijen:

GW