INTERESSANT!


18.Oct.2018 19:22

THEEZAKJES-ORIGAMI

oktober 11th, 2007

Petra Linders, Berkenstraat 84 5802 DB Venray verzamelt thee-zakjes om leuke dingen van te knippen.

Vroeger (toen nog niet iedereen voor ‘knettergek’ werd uitgemaakt) verzamelde wij zeer nauwkeurig het afvalpapier om dat vervolgens aan de vuilnisman mee te geven, die dat op een aparte dag, 1x per week, kwam ophalen. In Nijmegen kon je dat 1x per week op straat zetten, en dan kwam de amateurvoetbalclub het papier ophalen. Verhalen over stijgende en dalende papierprijzen zorgden er voor dat er totale verwarring kwam. Toch maar een voetbalveld met bomen neerhalen voor de verpakking van een doosje theezakjes.

Hoe dan ook, we bleven dat in Rotterdam netjes doen, we gingen heel ver, zelfs de verpakking van de theezakjes ging in een glazenstolpfles, en om de zoveel tijd ging het hele pak bij de rest van het ‘oud papier’. Opeens (in onze beleving) was het ophalen aan de deur door de ROTEB over, het reglement wijzigde nog een paar keer en nu is het zo dat 1 van onze door de gemeente (tegen betaling) ter beschikking gestelde vuilcontainers is omgespoten (d.w.z. gereinigd) om te dienen voor het ‘oud papier’ (er zit ook een heel verhaal bij wat er allemaal niet en wel onder papier wordt verstaan, maar hoe dan ook, de bak is altijd propvol, en het wordt vooral te weinig vaak opgehaald: 1x per maand).

Wij bleven echter uit routine onze theezakjes verpakkingen in de glazenstolpfles doen. Consequent, behalve op vakantie; maar daarover een andere keer meer.

Nu hebben wij kennissen in Amstelveen die een oma in de familie hebben die zwaar is gaan dementeren, met alle gedoe van dien. U kent dat wel, je denkt dat je je hele leven alles netjes voorbereid en geregeld hebt, alleen als het zover is, blijkt de zorg toch behoorlijk te mankeren. Gelukkig is het ik-tijdperk nog niet zo verrot ingezet dat er geen ‘lieve, aardige, onbaatzuchtige, medemenszorgende’ types meer bestaan. Zo ook in Venray. Een super vrijwilligster (zelf ook niet meer helemaal geweldig ter been) bekommert zich om de moeder van Hanneke. Blijkt dat zij theezakjes spaarde. kaartEerst dacht ik dat het vergelijkbaar was met postzegels verzamelen of zo’n soort hobby. Nu blijkt het om een vorm van handvaardigheid te gaan, een soort origami, vouwen en knippen. En dan met thee zakjes. Met een beetje googlen gaat er een wereld voor je open, niks voor mij, maar werkelijk ongelooflijk.

Bijgaand bedankkaartje van Petra is opgebouwd uit de theezakjes van Pickwick en wel de sinaasappelthee. Gaat het kriebelen? Onderstaande links helpen je misschien op weg:

Theezakjes
Vakliteratuur
TheeToppers!
Wiki-theezakje