INTERESSANT!


18.Oct.2018 19:25

ALS PASEN EN PINKSTEREN OP ÉÉN DAG ZOUDEN VALLEN?

mei 3rd, 2011

SCAN0544

Met een dedicated bondgenoot en lezer van deze weblog had ik rondom de Pasen een bescheiden gedachtenwisseling over het fenomeen paaspop.
Dat het heavy rock genre op zijn retour is mocht ook ik al vaststellen op Paaspop Schijndel.
Mijn penfriend stelde als diagnose dat het agrarisch gedeelte van de rockliefhebbers liever naar Ibiza gaat.
Dat zou kunnen. Hoe dan ook Schijndel was voor mij geen artistiek hoogtepunt. Ik houd er niet van om negatief over Brabanders te zijn (ik ben er zelf 1), maar het blijft voor de grootstedeling een pummelrockfestival met veel dronkenschap en lallende dorpelingen uit de nabije dorpen en gehuchten.
Blikvangers en headliners heten anno 2011 Jägermeister, Jack Daniels en Nintendo. En natuurlijk Omroep Brabant ("Wah hedde gij nau?"). Het is het net allemaal niet, geen reclame, behalve voor het sponsorende biermerk. Wel leuk voor de organisatoren die een nieuw recordaantal bezoekers op hun conto konden schrijven.
Overigens de avond er na was ik te Zieuwent alwaar het ook een Paaspopfestival geeft. Om de e.o.a. reden  was ik daar nog nooit geweest. De langharige organisator, van het slag fan annex vrijwilliger doet ‘het’ al bijna net zolang als ik; een hobby dus.
Op de heenweg meldde het ANP dat het overleg van burgemeesters in de Achterhoek/Twente had besloten om geen paasvuren toe te staan i.v.m. de droogte. Bij aankomst in Zieuwent stond die brandstapel (een dag eerder nog fotografisch vastgelegd door de Volkskrant) natuurlijk prachtig in de hens. Toevallig zat ik na de voorstelling van Guus met het hoofd van de politie (tevens burgervader van Oost-Gelre) nog wat na te praten. Ik vroeg hem hoe dat nou met deze brandstapel zat. "Tja, de mensen zorgen hier voor dat soort dingen heel goed zelf, dat houd je toch niet tegen, hè".
En dat geldt ook voor dat festival.
Enfin, ik loop ver na middernacht naar m’n auto, zit er een bon onder de ruitenwisser. Godverdomme, zal toch weer niet waar zijn?!

SCAN0542 SCAN0543