INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:36

SENIOR

augustus 27th, 2011

DSCN1158Uiteraard zal op dit weblog nog de nodige aandacht worden besteed aan de onlangs jammer genoeg te vroeg overleden Johnny Hoes (Senior).
Ik schrijf niet voor niks ‘te vroeg’, want John had wel duizend willen worden, en aan de mensen om hem heen heeft het niet gelegen.

Niet lang geleden maakten we nog plannen, want als de plaatsnaam Rotterdam viel, dan bloeide Senior extra op.
Op 3 september vindt er een Kilima Hawaiian Special plaats op De Nacht van de Kaap.
Senior had er graag bij willen zijn.

Onderstaande e-mail is de laatste die ik van hem mocht ontvangen.

Willem Venema, Buren (Ameland) 1 augustus 2011

DSCN1151 DSCN1155

Van: J.A. Hoes
Verzonden: woensdag 29 juni 2011 19:39
Aan: Willem Venema

Beste Willem, ik heb onvergetelijke herinneringen aan jouw interview in dat café op Katendrecht.

Ik had Katendrecht in geen tijden gezien en toen ik dat trieste troosteloze Deliplein  zag heb ik als een kind staan janken.

Ik woonde op de Sumatraweg tegenover het Deliplein en mijn hele jeugd ging aan mij voorbij. Het Deliplein waar slager van der Lee ons liet hardlopen met als prijs een stuk leverworst, waar wij voetbalden, spelletjes deden, waar wij boodschappen deden voor de meisjes van de lichte brigade, die wij Tante noemden en die overdag met een schort en ’s avonds opgemaakt en wel de zeelui animeerden

Katendrecht met zijn bars, cafeetjes, eethuisjes, de Chinezen waardoor het ook wel Chinatown werd genoemd. De smeltkroes van nationaliteiten. De kleurenlichtjes in de avond, de kermis, de ronde ven Katendrecht enz. enz.

Katendrecht waar ik na de bevrijding mijn ouders weer kon omhelzen en ’s avonds op het Deliplein waar een bevrijdingsfeest was georganiseerd op een podium het liedje Katendrecht, oh, Katendrecht op de wijs van Chinatown, my Chinatown zong waar ik snel een Nederlandse tekst op had verzonnen en dat een golf van emotie veroorzaakte bij de menigte.

De Kilima’s kende ik als geen ander. Ze hebben nog liedjes van mijn opgenomen en Marietje, de vrouw van Bill Buysman woonde in de Tolhuistraat een straat achter de Sumatraweg.

Een hoogtepunt was ook mijn optreden in een tent op Katendrecht ter ere van het 800 jarige bestaan waar Burgemeester Opstelten en zijn vrouw als eersten de dansvloer opgingen en spontaan werden afgeklapt zodat in no time de dansvloer vol was.

Ik hou op want ik kan nog uren doorgaan.

Ik hoop er 3 september bij te zijn.

Johnny Senior