INTERESSANT!


18.Sep.2019 22:44

PENSIOEN-BREUK

september 8th, 2011

Met mijn zojuist behaalde rijbewijs probeerde ik als werkstudent carrière te maken bij de Etos-bakkerij in de jaren 1971-1974 (waarover een andere keer misschien wat meer).
Vandaag kreeg ik per post onderstaand curieus schrijven.
Vooral de zinsnede waarin ik er op gewezen wordt dat ik een eventuele besteding van het betreffende bedrag goed moet overwegen (onder het kopje "Geld voor later") komt nogal hilarisch over.
E.e.a. is bovendien wederom een overduidelijk bewijs dat er met pensioengelden gewoon gesukkeld wordt. Men wil gewoon van mij af want ik ben niet substantieel genoeg als bijna 60-jarige.
Behalve dat ik er niet om gevraagd heb, vraag ik mij ook af waarom mijn echtgenote hiervoor mee moet tekenen; nog afgezien van het bedrag, niet minder en zeker niet meer dan welgeteld 22 euro en 29 eurocent.
Ook interessant vind ik het feit dat men mij administratief heel snel heeft weten te vinden, kennelijk daar heeft men geen uitzending van ‘Spoorloos’ voor nodig bij het Bedrijfspensioenfonds voor het bakkersbedrijf.
Nog interessanter is de vraag wat er nu gebeurt als ik helemaal niks geen aangehechte afscheurantwoordkaart invul en opstuur…

Voor de goede orde.
Ik ben totaal niet van plan met pensioen te gaan en heb geen enkele verzekering afgesloten.
Misschien een kwestie van bijgeloof.
Toen mijn vader met (meer of minder gedwongen) vervroegd pensioen ging kreeg ie onmiddellijk kanker en heeft weinig plezier van z’n pensioen gehad.

 

bakkerspensioen