INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:31

VENEMA DRAAIT DOOR

november 22nd, 2007

Op 30 november ga ik plaatjes draaien op een feestje in Nijmegen.

Het heet het Wintertuinfestival en vindt plaats in De Lindenberg, en wel in ‘Het Cafepodium’. De Lindenberg was vroeger (weet je nog wel) een saaie bibliotheek, maar ik heb er ook wel eens een concert gezien, o.a. van Alquin.

Vorig jaar vond het feest plaats in alle ruimtes van Doornroosje. Ik was toen ook gevraagd om wat plaatjes te draaien. Dat was geen succes, het programma liep een paar uur uit en toen ik aan de beurt was, was het allang kinderbedtijd voor de opblijvers. En voor de diehards had de organisatie destijds een nog grotere troef in de concertzaal geprogrammeerd. Enfin, toen ik aan de beurt was kwam er onmiddellijk een hippie van Doornroosje vertellen dat ik nog 1 nummertje mocht draaien en toen moest het uit zijn. En dat terwijl er net 3 fossielen aan het dansen waren. En er was ook nog een Nijmeegse kunstenmaakster aan het dansen die mij net had uitgelegd dat ik zo mooi diep draaide. Geen idee wat ze daar mee bedoelde, maar ze ging wel heel heel heeel (citaat Jochem Myer) erggg diep op Papa Was A Rolling Stone…

Nou was ik gewend om in Diogenes voor Jan Lul te draaien tussen 20.00 en 01.00 uur dus ik kan wel tegen een stootje. Ik ben nu teruggevraagd, maar ik durf niet te stellen of dat nu on public demand is. 

Ik weet nog absoluut niet welke plaatjes ik ga draaien, maar ik heb nog een week om een keuze te maken. En ik moet m’n rider natuurlijk nog pimpen. Dat het bloedserieus gaat worden moge wel blijken uit het feit dat ik toegezegd heb gekregen een contract (met een symbolische vergoeding), een backstage-pas en een kleedkamer.

In bijgaand schema kunt U zien dat het een knap druk en pretentieus programma wordt met nogal wat labelmates als het ware.

Ik heb nog geen idee hoe ik middels tien-minuten slots de boel aan de gang moet krijgen, maar ook daar ga ik nog eens goed over nadenken; wellicht lukt dat aan het einde van de wedstrijd, want dan is er nog 35 minuten om plaatjes achterelkaar te draaien. Dat dan weer wel. En gelukkig heeft de organisatie DEEJAY LENKENS, een grootheid waar ik nog never van gehoord heb, gestrikt om de avond af te sluiten. We gaan ’t horen.