INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:35

Rockfiles 1980 – 2000

november 4th, 2011

“Jongen, waarom moet je toch zo schreeuwen?”

Rockfiles 1980-2000 Cover IIIOp 10 november verschijnt Rockfiles 1980-2000, een boek van journalist Ann Bouwma en fotograaf Roy Tee, met interviews en foto’s van twintig artiesten. Met o.a. Björk, Nick Cave, Herman Brood, Anouk, Michael Stipe, Leonard Cohen, Arno, Thé Lau en Peter te Bos.

Het uitgangspunt voor dit boek was om verhalen en foto’s uit de archieven van de makers open te stellen voor rockliefhebbers. De verhalen in dit boek verschenen in o.a. Haagse Post en VNU-dagbladen, de foto’s in VNU-dagbladen en muziekkrant OOR. Om recht te doen aan het krantengevoel van de oorspronkelijke publicaties streefden de makers naar een eenvoudige opzet in een handig formaat.

De hoofdstukken bevatten interviews en indrukken uit verschillende periodes. Daardoor ontstaat een perspectief van in- en uit elkaar schuivende tijdsbeelden en opvattingen. De bloeitijd van het clubcircuit in de jaren tachtig, de invloed van punk, de rol van de computer, het wezen van een liedje, de weerzin tegen commercie. En ja, ook sex, drugs en rock ‘n’ roll.

Uit dozen vol bewaarde knipsels en bladen had de keuze tien keer anders kunnen uitvallen. Maar waar het uiteindelijk om gaat is gedrevenheid. Een gevoel van persoonlijkheid en passie. Hier trekt een bont gezelschap van creatieve geesten voorbij, met elk een eigenzinnige visie op muziek en leven.   

Rockfiles 1980-2000 is een productie in eigen beheer in samenwerking met uitgeverij Free Musketeers. De presentatie vindt plaats op 19 en 20 november op de Mega Platen- en CD-beurs in Utrecht.

Formaat: A5. Prijs: 16,95. ISBN: 978-90-484-2155-8

Meer informatie: www.rockfiles.annalogo.com