INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:33

EINDELIJK EEN BEETJE

december 22nd, 2011

Indertijd toen ik mij nog met Pinkpop bemoeide was het een grote wens van Jan Smeets om eindelijk eens een eigen Pinkpop-postzegel te krijgen.
Diverse verzoeken werden in de loop der jaren door de Dienst Esthetische Vormgeving met van allerlei smoesjes afgepimpeld tot grote ergernis van Jan.

Als hartstochtelijk philatelist vond en vind ik die afwijzingen stuitend. De eerste en niet eens de beste sportclub of anderszins onduidelijks kreeg en krijgt al ongeveer bij oprichting een eigen zegel. En nog vroeger -toen alles beter was- moest je, behalve de koningin dan, eigenlijk eerst dood zijn en nu krijg je al een zegel bij aanvang van je carrière bij wijze van spreken. Onlangs bracht PostNL zelfs een zegel uit met Linda de Mol, en eerder werd Doe Maar al officieel geëerd. en ik kan zo nog een optocht met minder valide personen in dit opzicht bij elkaar schrijven, maar Pinkppop (een festival met inmiddels een eigen, onlangs geopend museum), het oudste trekpaard van de Nederlandse festivalscene werd en wordt ontkend door resp. PTT, TPG, TNT en PostNL.
Het dubbelfestival Torhout/Werchter kreeg in België al heel snel een eigen zegel, maar in België doen ze daar niet moeilijk over. Bovendien is België een mooi land met een mooi philatelistich verleden en heden voor jong en oud.
Daarom heeft Jan kennelijk het initiatief maar in eigen handen genomen, weliswaar met een zogenaamde ‘persoonlijke zegel’, dus niet een echte officiële frankeerzegel, maar het is een feit en een persoonlijk statement. Er is nu een zegel met Jan z’n Pinkpoppoppetje erop.

pinkpop-kerstkaart
Kerstkaart met enveloppe en sticker Pinkpop 2012

In het kader van de tot op heden bekendgemaakte programmaonderdelen (Bruce Springsteen en Soundgarden) voor de editie 2012, zou PostNL nu best een argument kunnen putten uit dat gegeven, en in het kader van de jaarlijks te verschijnen serie Zomerzegels/Ouderenpostzegels Jan een keertje extra in de bloemetjes kunnen zetten. Dat zou na 30 edities Pinkpop toch een mooi, verdiend en terecht gebaar zijn.