INTERESSANT!


18.Sep.2019 16:29

PASSPORT, THANK YOU

januari 3rd, 2012

15.38  Het console staat op een neutraal bericht en er valt niks meer te touchen. Ik meld mij daarom maar in al mijn onschuld bij de receptie met de mededeling dat ie het niet meer doet en dat ik met het "bewijs van afhalen" mijn nieuwe paspoort kom op halen. "Meneer, wij zijn sinds 8 minuten gesloten".

“Pardon, waar staat dat dan, en waarom is de voordeur dan nog open?"
De wachthal zit nog vol met klanten. De dame met Surinaamse tongval maakt eigenhandig een wachtbonnetje aan en strijkt over haar hart met de toevoeging "maar er moeten nog mensen naar binnen, astublief".
Ok, we laten het hierbij en gaan zitten met nummertje "E 472 Ophalen product 15.36; Neemt u plaats in de wachtruimte" in de aanslag.

Met 1 handtekening op mijn afhaalformulier kreeg ik mijn nieuwe, evenals het voorgaande, oxbloodkleurige paspoort, MODEL 008/2011/serie 001.

nw-paspoort
MODEL 008/2011 serie 001

De frontcover is danig gewijzigd met fraaier gemodelleerde leeuwen en vettere letters PASPOORT, ontwerper Drupsteen is kennelijk bedankt, want zijn naam is vervangen door een copyrightteken met de toevoeging ‘eigendom van de staat der Nederlanden. Auteursrecht voorbehouden.’
Evenals bij het vorige paspoort is de verplichte kleurenfoto omgepoold naar een zwart/wit portretje met links onderin mijn geboortedatum die in deze layout als een soort boevennummer overkomt, zoals je dat bij politiedossiers wel eens ziet.
De nummering van de pagina’s is komen te vervallen eveneens als het woord VISA en ook de pagina ‘kinderen’ is vervallen.
Het verklarende woordenlijstje achterin is her en der gewijzigd en door elkaar gehusseld, maar besluit nog steeds met 14 artikelen, terwijl die uitleg begint in het Russisch.