INTERESSANT!


18.Sep.2019 16:29

"ER IS LEVEN NA DE DOOD"

februari 7th, 2012

1

2
3
4

(Artikel niet goed leesbaar? Klik hier voor de PDF versie)

Dit artikel uit de Humo 3692 van 7 juni 2011 (pagina 23 e.v.) kreeg ik van mijn Belgische collega Teddy Hillaert toegestuurd, n.a.v. een eerdere weblog van mij. De handelaar die in het artikel aan het woord is, is typisch een postzegelhandelaar. Als ie iets moet inkopen, is het allemaal geen ruk waard, maar als je een zegeltje wilt aanschaffen, is de redenering 360 graden anders, en is het alsof je goud aanschaft. Bovendien praat de man alleen over zegels van ná 1950. België is een interessant, mooi land om te verzamelen, al was het maar om de jaarlijkse catalogus van de Belgische Post ("bpost"). En als je daar vanaf midden 19e eeuw doorheen bladert, dan zie je dat de collectie van vóó’r 1950 heel kostbaar kan zijn. Ik wil bijvoorbeeld best van die handelaar De Herdenkingsuitgifte uit 1932 of een serie Orval uit 1933 voor die genoemde fractie overnemen.
En ook leuk is het gratis bij diezelfde bpost te verkrijgen "Philanews; Magazine voor wie van de postzegels houdt".