INTERESSANT!


18.Oct.2018 19:23

Double Vee Concerts – Willem Venema

april 4th, 2012

Tijdens zijn rechtenstudie in Nijmegen begint Venema met het organiseren van concerten. In 1977 maakt hij er zijn beroep van. Eerst koopt Venema concerten van Paul Acket, later komt hij bij Mojo terecht. In opdracht van Mojo pakt Venema met zijn bedrijf Double You Concerts de bandjes op, van Prince tot U2. Als het bedrijf eind jaren tachtig verkocht moet worden, wordt Double You een merknaam van het bedrijf. In 1999 wordt Mojo verkocht aan Amerikaanse investeerders en ligt Venema regelmatig met de nieuwe directie in de clinch, wat leidt tot zijn ontslag in 2004. Venema slaat direct terug met de oprichting van zijn eigen boekingskantoor The Alternative.

Na een mislukte poging om een eigen festival op te zetten in Rotterdam en het wegvallen van zijn filantropische Amerikaanse grootaandeelhouder, moet hij in 2007 op zoek naar een nieuwe kapitaalkrachtige partner. Dat wordt The Entertainment Group, die een meerderheidsbelang van 85 procent neemt in het bedrijf. In 2009 gaat TEG, het artiestenbureau van Marco Borsato, failliet.
Willem Venema maakt een doorstart met Double Vee Concerts. De andere Vee is Jacco van Lanen. Het logo is een piratenvlag met drie vingers in de lucht. Twee rock fingers en de middelvinger!

Double Vee Concerts – Willem Venema from boogiemen on Vimeo.