INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:36

AUTOTVFELATIO, MATRASPIJPEN EN GORDELMASTURBATIE BIJ DE AVRO OP 19 OKTOBER 2012

oktober 25th, 2012

Als ik tijd over heb, of per se iets wil zien op de tv, gaat de tv wel eens aan.
Met de aanschaf van een zogenaamde smart tv -lekker groot en van Samsung is heel fijn voor een brildrager- kwam er voor mij nog een interessante dimensie bij kwa tv-kijken.
Sneller zenderschakelen, simultaankijken en/of opnemen en achteruitkijken middels Uitzending Gemist (om al die vreselijke reclame, die uiteindelijk zonde van je tijd is) geven je de gelegenheid om bepaalde ergernissen en nog erger te verminderen.
Vroeger was de aan/uitknop natuurlijk ook een remedie, maar dan kun je je geen mening vormen en er niet de volgende dag op kantoor of in huiselijke kring over meepraten.
Vanavond gaf het per ongeluk een programma dat ik niet per se wilde zien, maar waar mijn bek zo van uit de hengsels viel dat ik het helemaal uitzong en ik die ervaring even aan dit weblog wil toevoegen.

Een dierbare artieste uit de Double Vee Concerts stal, Roos Rebergen, zong het heel treffend in haar lied ‘Leven van een kunstenaar’ (van haar prachtige recent verschenen mini-album "Warüm" -door Excelsior steevast EP genoemd) over het de artiest-uithangen en wat anderen daar van vinden: "…heb je last van aanstelleritis".
Het lied heet oorspronkelijk ‘Story of an artist’ (1984) en is geschreven door de licht gestoorde Daniel Johnston, de Nederlandse vertaling is van Bindervoet en Henkes.

En toen ik dus zat te kijken naar de verkiezing van de Televizier Ring op de buis. Steeds kwam dat woord aanstelleritis -zoals alleen Roos dat zingt- in mijn hoofd; eigenlijk bij elk camera-changement.
Dit was nu een prima voorbeeld van een programma waar je eigenlijk niks van zou behoeven te weten, zou willen weten en waarbij je verlamd dient te raken door een permanente overdosis plaatsvervangende schaamte, als zoiets zo erg zou bestaan.
Een Carré vol met voornamelijk sterren die uitgeblust of net geen sterren zijn, en die stuk voor stuk tot vervelends toe veel te vaak in beeld kwamen. Ben ik in beeld? Was jij er ook, joh? Ik vraag me op zo’n moment dan af welke zieke geest zo’n slap programma heeft verzonnen vol met onzin en bladvulling. En uit welk kaartenbakje worden alle aanwezigen uitgenodigd?
Ik wil daar deze avond eigenlijk niet bij horen. En ik begrijp ook niet dat artiesten daar een hele avond voor gek gaan zitten, en gaan wachten op een bekendmaking en een uitreiking die in minder dan 5 minuten gepiept zou moeten zijn.
Een volstrekt overbodig tv-programma waarbij een kruising van het Hilversumse en Almeerse matras en de grachtengordelappendix elkaar toejuichen, omarmen met kunsttranen of aanspreken met ‘Oh schat’.
Wist U dat Klokhuis al 11 jaar lang elk jaar genomineerd werd? Dat zijn zo van die weetjes.
Nu ging het tussen "Wie is de mol?", "The Voice of Holland" (de winnaar) en "Ali B op volle toeren" (die echt dacht dat ie ‘m zou winnen middels zijn beroep op de sociale media).
Bij Ali B ("..fuck mán..") werd alles wat ie zegt weggelachen of vergeven omdat het zo leuk, charmant, gemeend en ontwapenend is. Hoe vaak moeten we dat excuus nog horen voor platgetreden paden en andere aperte platitudes?
Alle drie de genomineerden zijn publiekelijk hooggewaardeerde kijkcijferkanonnen. Op een rijtje een appelen en peren show.Sinds 1964 kiest het publiek welk programma op de Nederlandse televisie het beste van het jaar was, en dat programma wint de Gouden Televizier Ring, een spuuglelijke, protserige en ordinaire patsring. In het begin werd gekozen per post, later kwamen hier telefoon, sms en internet bij.
Tot en met 1996 mochten alleen lezers van Televizier meestemmen, daarna iedereen. En vanaf 1992 zijn er allerlei prijzen bijverzonnen om het verhaal dikker te maken, zoals sinds 2000 De Zilveren Televizier-Ster voor beste televisieman en -vrouw en De Gouden Stuiver (voor het beste jeugdprogramma). Sinds 2008 wordt ook een prijs uitgereikt aan het beste nieuwe talent, de Televizier Talent Award (het scheelde maar weinig of miss onbenul Britt Dekker had ‘m gekregen; who the fuck is Kim-Lian? -daar had ik dus echt nog nooit van gehoord). En dat Gerard Ekdom, met een van gelukhuilende echtgenote op de achtergrond, zich voor dit soort nonsense leent, is ook heel bedenkelijk, en hiermee sluit ook hij aan in de alsmaar aanzwellende stoet van elkaar pijpende rtv-hoeren en pooiers. De Zilveren Televizier-Tulp is inmiddels vervallen, maar dat weet waarschijnlijk niemand meer. Reinoud Oerlemans (why?) presenteerde de show in Avro traditie met veel mislukte sensatie en misplaatste kopstukken als Mart Smeets (daar hebbie ‘m weer, maar nu zonder geel bandje aan de pols), terwijl de Olympische huilebalk Epke Zonderland  de ring uitreikte. Het werd een mager jaartje kwa winnaars voor de commerciële omroepen, maar de ring ging dus desalniettemin toch naar RTL4, waarbij de hele cast inclusief de weer op been gekrabbelde Marco B acte de presence gaf, terwijl the boss (John de M.) op vakantie was gegaan uit bijgeloof als we Oerlemans mogen geloven.
Ik prijsde mij gelukkig dat ik de meeste sterren niet kende, en ook alweer ben vergeten.