INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:30

OM COMMUNIST VAN TE WORDEN

februari 25th, 2013

In eerdere weblogs schreef ik over mijn pensioen perikelen met het Bedrijfspensioenfonds voor het bakkersbedrijf (zie dit log, dit log en dit log). Een correspondentie die als sinds 2011 loopt.
In the end had ik met de directie een understanding, namelijk dat we alles zo zouden laten en dat ik me niet wilde laten af- of uitkopen.
Voor de goede orde het gaat allemaal over 3x niks, maar het gaat hem om het principe.
Interessant genoeg kwam er op 8 februari jl. weer een vervolg brief van dezelfde directeurtjes, die zitten er kennelijk nog steeds warmpjes bij, en zijn nog niet de laan uitgestuurd door wie dan ook.

Ze hebben vergaderd met zichzelf en met elkaar en de GO Bakkersbedrijf -die sowieso met de rug tegen de muur staan- en het resultaat is een "nieuwe regeling", die niet alleen toekomstbestendig, maar ook de financiële situatie van het pensioenfonds moet verbeteren. Komt er op neer dat ik nog twee jaar extra brood moet bezorgen, en wel tot mijn 67ste. Godverdegodver, terwijl ik al moeite had met nog 5 jaar, wordt het nu 7 jaar extra brommen met dat mandje onder de arm. Verder legt men uit dat men eerder had overwogen om te korten, en nu is de mededeling dat dat voornemen nog steeds van kracht is want de financiële crisis, de lage rente etc. etc. En voorts dat men in februari daar verder over ging vergaderen. Mind you deze mededeling is dus van 8 februari 2013. Enfin, ik zou er later nog meer over gaan horen.
Natuurlijk is dit een waarschuwing voor een vervelende boodschap die pondsgewijs naar binnen wordt geduwd.

Net iets meer dan een week later (zie schrijven gedateerd 18 februari 2013) volgde dan ook het verdict met als onderwerp Uw pensioen wordt verlaagd.
De eerste zin wordt de economische crisis nog eens gememoreerd, en men had mij per slot van rekening al min of meer gewaarschuwd dat er verlaagd moest worden tot misschien wel 3,5%. En ja hoor het moet, het kan niet anders, en als De Nederlandse Bank het ook goed vindt op 1 april a.s., dan wordt het meteen per 1 april 0,9% minder. Hopla.
Voorts word ik meteen nog even herinnerd aan het herstelplan uit 2009 (nooit van gehoord en ook niet over geïnformeerd), dat gaat ook niet goed, en wel omdat we steeds ouder worden. Godverdegodver had ik even niet aan gedacht. Maar als men nu de pensioenen verlaagt dan kan dat ook nog rechtgetrokken worden. Kijk, daar heb ie wat an!
Maar ojee, er is nog een kink in de kabel gekomen, nml. de dekkingsgraad van ons fonds. Shit shit shit. Blijkt dat maar 98,7% te zijn, beter dan ten tijde van de vorige brief, want toen was het 94,5%. Toch nog een tegenvallertje, moet ook nog opgelost worden.
Gelukkig wordt mijn AOW op dit moment niet verlaagd. Goed dat ze dat er even bij zitten ‘op dit moment’. Ik denk vast even verder, want er komt natuurlijk weer een volgend momentje…
Maar eerst gaan we de verlaging met z’n allen eerlijk verdelen. Ook mijn ex-collegae die al pensioen genieten moeten nog even meebloeden tot ze de pijp uitgaan (en dan kosten ze misschien wel niks meer).
En als het allemaal niet gaat lukken met de aangekondigde verlaging, is er nog geen nood aan de man, want dan komt de volgende verlaging misschien al wel op 1 april 2014 (geen grapje!).
Gelukkig gaat het fonds het voor mij ook nog even allemaal uitrekenen om te kijken hoe dat voor mij persoonlijk allemaal gaat uitpakken.
En daar ben ik blij om, want het zal je allemaal maar overkomen.

Misschien had ik achteraf bezien (maar ja achterafpraten is altijd makkelijk) me toch moeten laten uit/afkopen, want zo blijft er van dat welverdiende pensioen van mij, welgeteld 22 euro en 29 eurocent, maar verdomd weinig over, en wat moet ik dan?

Tja, en ik kan hier natuurlijk wel de grapjas over proberen uit te hangen, maar je zult maar je hele godsgansche leven broodbezorger zijn geweest, net of bijna met pensioen, en dan wordt je op deze manier afgezeken met dit soort moeilijke jip & janneke brieven, met heel veel letters en uitleg, die er gewoon op neer komen, je hebt er voor betaald, maar je krijgt minder dan we beloofd hebben en je kunt er geen fuck tegen doen. Ik durf te wedden dat de heren directeuren nog geen duppie hebben ingeleverd. Om communist van te worden zou mijn vroegere VVD-overbuurman uit z’n graf roepen.

scan 1 scan 2
scan 3 scan 4 scan 5