INTERESSANT!


18.Oct.2018 19:24

PAAL

februari 17th, 2014

Over terrorisme en de jihad staan dagelijks de kranten vol, maar op de radio -en ik weet niet meer bij welke zender- hoorde ik een merkwaardig en interessant bericht in dit verband.
Het betrof de plotselinge dood aan het Syrische front van een dertigjarige Belgische jihadist uit Antwerpen. In deze warrige oorlog is het onduidelijk is over welk front het gaat en wie nu tegen wie vecht, temeer daar het officiële (maar wat is officieel Syrië) rebellenleger de -naar schatting- 200-300 jihadisten uit Nederland en België niet eens in hun kluppie willen hebben.
De meeste bronnen meldden als front dat dit soort units vechten in de grensstreek met Israël met sektarische groepjes ‘vrijheidsstrijders’.

Toch zou deze man aan de zijde van de officiële rebellen hebben gevochten vanuit zijn basis, een verlaten, maar van alle luxe voorziene villa in Kafr Hamra; vlak bij het vaak genoemde Allepo. Aan die luxe, waaronder een zwembad, hadden ze niet zoveel, want er is geen stroom meer.
Zoveel is wel duidelijk dat in de tweede week van februari j.l. ene Feilsal Yamoun, a.k.a. Abu Faris, De Schrik van Seefhoek, lid van de inmiddels opgeheven Sharia4Belgium ‘als martelaar naar het paradijs is vertrokken’. Hij stond in zijn jonge jaren bekend als de schrik van Seefhoek, een wijk in Antwerpen en tevens bolwerk van Het Vlaams Belang. Abu joeg met zijn 2 pitbulls de mensen in de wijk angst aan en hij zorgde voor overlast met luide hiphopmuziek.
Hij zou tijdens hevige gevechten een omvergeschoten elektriciteitspaal op zijn hoofd hebben gekregen. Ook niet echt het idee van grote heroïek.

In Irak is ook nog steeds en al jaren een rare oorlog aan de gang. Ook daar ben ik inmiddels de weg kwijt.
Wie vecht daar nu met wie? Militanten, terroristen, sektaristen, hoe je ze ook betiteld het blijft een kluppie ellende bij elkaar, dat vooral krampachtig moord en verderf zaait.
Op 11 februari meldde de Volkskrant onder de kop "Geweld in Irak; Explosieven ontploffen voortijdig: 21 doden" net navolgende ANP bericht:
‘Door een bomexplosie in Irak zijn maandag zeker 21 militanten om het leven gekomen. Volgens meerdere bronnen ontploften hun explosieven te vroeg. De militanten waren bezig een autobom in gereedheid te brengen, aldus de BBC. Het incident gebeurde op een weg in de woestijn ten noorden van Bagdad. Het is niet meegedeeld welke groep met de bom bezig was. Het sektarisch geweld in Irak neemt toe. Alleen al in januari kwamen rond de duizend mensen bij aanslagen en gevechten om het leven’.
Op de radio kreeg het bericht een andere inhoud en werd gemeld dat het een klasje met terroristen betrof die werd uitgelegd hoe e.e.a. in elkaar gezet moest worden, en dat van de 21 mannen er 12 op slag dood waren en de resterende zwaar gewond raakten. Gewond of niet, ze werden onmiddellijk gearresteerd op beschuldiging van terrorisme. Kijk dat is nog eens aanpakken!