INTERESSANT!


22.Mar.2019 21:28

L’HISTOIRE CE RÉPÈTE

oktober 25th, 2014

Van: Peter Funcke | Vinyl50
Verzonden: woensdag 22 oktober 2014 18:07
Aan: Peter Funcke | Vinyl50
Onderwerp: VINYL50 – PUBLICATIE WEEK 2 –

Beste relatie,

Met trots presenteren wij vanaf 13 oktober 2014 wekelijks de VINYL50: een albumlijst, gebaseerd op de verkoop van elpees in Nederland via de detailhandel, die iedere woensdag online wordt gepresenteerd. De lijst wordt breed gedragen: van independent winkels tot Velvet en Plato en omvat de data van inmiddels meer dan 30 winkels, verspreid over het hele land.

De ontvangst van de eerste lijst vorige week was zeer goed en leverde erg veel media aandacht op.
In de bijlage tref je de tweede editie aan.
Zie ook www.vinyl50.nl
De komende weken verspreiden wij ter introductie de VINYL50 kosteloos onder al onze ‘business’ contacten en zal deze op iedere maandag, voorafgaande aan de publicatie op de woensdag bij je worden aangeboden, rechtstreeks in de mailbox!
Iedere woensdagavond zal 3VOOR12 via 3FM ruim aandacht gaan besteden aan de VINYL50. Dat zelfde geldt voor Radio2: iedere zondagavond behandeld Toine van Peperstraten een aantal noteringen in zijn programma ‘Typisch Toine’ en zijn er samenwerkingen met Muziek.nl en Revolver’s Lust For Life.
Om kostendekkend te kunnen opereren zal de VINYL50 binnenkort als betaalde service worden aangeboden. Voor een maandelijks vast en aantrekkelijk bedrag ontvang je dan wekelijks als eerste de VINYL50. Hierover later meer.
De mogelijkheid is aanwezig dat de NVPI leden reeds zijn benaderd over de lijst: met de branche organisatie zijn we ook in contact m.b.t. verspreiding via dit kanaal/netwerk.

Veel leesplezier.

Hartelijke groet,

VINYL50
Peter Funcke
Max Mollinger
Mariska Tuinier

www.vinyl50.nl

Van: Willem Venema
Verzonden: woensdag 22 oktober 2014 19:01
Aan: Peter Funcke | Vinyl50
Onderwerp: VINYL50 – PUBLICATIE WEEK 2 –

Beste Peter,

Het lijkt wel alsof we echt weer terug in de tijd gaan.
Als erkend vinylverzamelaar en bezitter van tenminste drie draaitafels (!) vind ik het een fantastisch initiatief. Hulde.
Dat je er weer uiteindelijk voor moet gaan betalen, vind ik dan weer een stuk minder. Wat kost dat nou allemaal?
Niks toch?
En ik voel dat als een soort hoesaftrek voor een digitaal album…
Dat betalen voor de lijst gaat never een vetpot worden en zal alleen afvallers kennen. Smells like EB.
Maar waarom alleen weer "…de NVPI samen met de detailhandel…"? Maak er niet weer een Hilversums achterkamertjes onderonsje van.
Jullie weten toch inmiddels ook wel dat tig bands/artiesten heel bewust of noodgedwongen zelf hun albums uitbrengen (en veelal ook op vinyl, een stuk goedkoper en een stuk succesvoller dan alle sukkels en huilie-huilie klagers van de NVPI tesamen) ?
En what about de verkopen die de bands/artiesten zelf aan de zaal bij hun optredens genereren? Waarom zouden die verkopen niet mee mogen tellen?
Of moeten we weer terug naar de primitieve situatie waarbij de bandjes ’s middags op weg naar hun shows eerst langs de aangewezen platenwinkel moeten rijden om aldaar de doosjes plaatjes middels kontante afrekening af te moeten nemen met een contractueel vastgelegde vlooienkorting? En dat allemaal om in een lijstje meegeteld te mogen worden?
Voorbeelden te over van zeer indrukwekkende verkopen bij de concerten of op festivals, waar zielige detailhandelaren nog steeds over zeuren dat zij dat ook hadden kunnen verkopen..
Ik ken de klagers en hun argumenten.
DOE HET DAN en KLAAG NIET! Maar dan moet je daar wel voor uit je bed willen komen en met je standje aan de zaal ook voor aap willen staan, als het niet zo goed verkoopt.
Kortom tel meteen alles mee!
Verkocht is verkocht.

Vrgrwv
(Vinyl Fanaat)