INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:37

HEBBIE HEM WEER TE ZEIKEN!

november 14th, 2014

Beste Willem,

Daar hebbie hem weer..
Ik doe niet aan posten of dergelijke moderniteiten, daar ben ík dus te oud voor, dus lucht ik m’n hart even bij de baas zelve en privé..

Re: Linkje

Ik heb er even Like A Rolling Stone bij op gezet om de mood goed te pakken. Dat was het eerste liedje dat ik draaide toen ik op kamers ging.
Toen had ik er geen Dylan-exegeet bij nodig, en nu, 43 jaar later nog niet, en zeker geen Sjoerd Huismans.

Nu ben ik nog lang geen 65, en al helemaal geen artiest, maar ik moet toegeven dat ik –hoe ouder ik word- bij dit soort artikelen een enorme agressie kan ontwikkelen, erger dan toen ik 21 was bijvoorbeeld.
Na mijn speech in Paradiso ben ik er nog meer van overtuigd dat dit soort onzinnige en bedachte bladvulling overbodig is, tenzij dit wordt geachte popjournalistiek te heten.

De enige valide manier om in de categorie 65+ te belanden, is simpelweg door niet voor je 65e dood te gaan.
De voorbeelden worden er aan de haren bijgetrokken. Laat er nog eens 25 noemen?!
Op alle voorbeelden valt af te dingen. Gefunden, bedacht en klets.

En die Van Gijssel wordt steeds vaker als autoriteit opgevoerd, maar bij hem werkt ageing precies omgekeerd.
Buena VSC was namelijk ook op hun farwell tour!
Van Gijssel schrijft –hoe ouder hij wordt- steeds groter kletskoek. Onlangs nog een kritiekloos artikel over de booming festivalbusiness, waarbij alle commerciële mislukkingen gemakshalve niet aan de orde kwamen, want dat zou de relevantie van het artikel fors verminderd hebben.
Hij schrijft ook letterlijk het persbericht van Parkpop zelf (al jaren een merkwaardige inschatting van de organisatie zelf in overleg met de politie…) over om met de meest fantastische aantallen zijn onzin te kunnen adstruheren. Hij was er zelf niet eens!

3voor12 moet niet aan die onzin van het overschrijven of afschrijven van oude mensen mee doen.
Je bent zo oud als je bent, je voelt of wilt gedragen. TeBos heeft helemaal gelijk, en Minkman moet terug naar de VARA of desnoods naar forever young BNN.
Is “de Sander, Mark en Koen show” geen idee?
Hoe oud moet je worden om van die gekkigheid genezen te worden.
Ik luisterde gisteren per ongeluk naar die Sander & Koen…hoe kan het bestaan dat hele horden jeugdigen dit pruimen? Het hoogtepunt van het programma was het raden van wie de telefoon was die men een keer laat overgaan! “We verklappen vast dat het een vrouw is!”

Ik las vanmorgen in de Volkskrant ook zo’n volstrekt overbodig verhaal (aangeduid als Essay) van Daan Heerma van Voss (what’s in a name; nu al genomineerd voor de PC Hooftprijs op 18-jarige leeftijd?) over Bob Dylan, The Band, The Basement Tapes en de plaats van delict Big Pink. Zie attachment (v.l.n.r.)
Dat hele verhaal gaat helemaal nergens over.
Hoezo Big? Hoezo Basement Tapes! Pink watte?
Er was toen geen basement, en nu helemaal niet meer. Vergelijk het huis op het derde attachment met het tweede (v.l.n.r.)! Investigating journalism, man!
Uiteindelijk blijkt dat ie zich alleen maar naar dit huis heeft laten chaufferen en fotograferen door een journaliste (waarom een Amerikaanse journaliste?).  Waarschijnlijk had die knul op de heen of terugweg,  -maakt niet uit- die dame moeten kezen met haar broek uit, van voren of van achteren –maakt niet uit-, dan had ie misschien begrepen waar ‘pink’ eigenlijk voor staat! De jeep schudde op de bosweggetjes?
En dan staat er onder die foto ook nog z’n eigen naam.
Een selfie?

vrgrwv
(niks pensioengerechtigde leeftijd)

NASCHRIFT per 16 november 2014

Bovenstaande column zou afbreuk doen aan mijn persoonlijke waardering voor het repertoire van The Band.
Dat is absoluut niet de intentie. Wel wil ik nogmaals benadrukken wat voor matige prietpraat over muziek tot een waar essay wordt gebombardeerd.
Een week later stond in de Volkskrant een volstrekt overbodig interview met Neil Young, die vooral heel weinig te melden heeft. En de scribent is eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in wat de oude chagrijn mogelijkerwijs kwijt wil over z’n vrouw, die hij net gedumpt heeft. Gatsie. Ofschoon ik er niet verbaasd van zou staan als die mevrouw hem eruit geschopt heeft.

Big Pink kreeg ik in de zomer van 1970 van een oom die bij IBM werkte in Amerika toegestuurd toen ik nog op de HBS zat, en behoorde de eerste elpees in mijn toen nog bescheiden collectie.
Die oom, Ome Joop, stuurde in bruin pakpapier 3 albums:  Are You Experienced?, Woodstock en dus Big Pink. Prachtige Amerikaanse persings, harde, bijna kartonnen hoezen die lekker roken.
Muziek die mij blind doet denken dat ik mij weer ergens in Arkansas, Louisianna of Oklahoma bevind.
Ik kan een ieder aanraden om zich nog eens extra te verdiepen in The Band, een hele bijzondere band, waarvan overigens nog maar 2 leden het allemaal kunnen navertellen.
Ben Giezenaar maakte mij attent op www.youtube.com/watch?v=tBc_4dPQusI.
En daar wordt de terechte opmerking gemaakt dat men weliswaar downstairs gaat om verder te werken aan de opnames, maar men gebruikt voorts vooral het woord ‘garage’. Garth Hudson

laat zien dat het allemaal een stuk minder spooky is in het echt dan het ‘essay’ suggereert.
www.youtube.com/watch?v=lOlq2dHCZOA
www.youtube.com/watch?v=TaKD1Vdarnw
www.youtube.com/watch?v=XW7Z2bOJfmE

CLX-3180_20141106_00534801 CLX-3180_20141106_01002704
cd-cover