INTERESSANT!


25.Aug.2019 16:43

STEUN PETER PONTIAC

december 22nd, 2014

THE PATIENT BLUES

In 2013 jaar gaf het een verkoping van origineel werk van striptekenaar Peter Pontiac.
Bleek dat hij geld nodig had om zijn ziekenhuisgang en medicatie te bekostigen.
Bij de verkoping stond hij er een beetje bij als gedwongen weesvader die z’n geesteskinderen onder dwang het ouderlijk huis uit zag gaan.
Ik kocht het origineel van een illustratie die Peter ooit tekende voor de publicatie "Peter Pontiac’s Lost in the Lowlands" (later als 2e druk opnieuw uitgebracht bij Lambiek-Amsterdam, 1997). Ik beloofde Peter er goed voor te zorgen, want wij hebben beiden aan die Lowlands editie goede herinneringen.

CLX-3180_20141221_12450901

De illustratie is door een vakman ingelijst en hangt op een mooie plaats thuis aan de muur.
In december vorige jaar (2013) informeerde ik bij Peter per e-mail hoe het nu met hem ging.

"Beste Peter,

Ik zag dat je de cover van de VPRO Gids (14 dec t/m 20 dec) weer versierde. Mag ik daar uit opmaken dat het weer beter gaat met de gezondheid?
In ieder geval de alle mogelijke wensen voor 2014!"

Maanden later reageerde hij als volgt:

"Hallo Willem,
Beter heel erg laat dan nooit, nietwaar? Inderdaad, en binnenin ook nog een illustratie.. (Nu me ‘de bek is opengebroken’:)
Omdat ik niet het goede VAR-formulier kon overleggen kreeg ik daarvoor gvd helaas maar de helft van mijn geld, en dat was des te lullig omdat ik sinds
een lever-ingreep in het ziekenhuis, in januari, nu al maanden thuis op bed lig , met een minimum aan puf en een maximum aan pens ( ascites tgv cirrose) waardoor ik niet kan werken en mijn beddepoten diep in het zwart zaad staan geplant.
Er zit weinig progressie in…De geest probeer ik desalniettemin ongebroken te houden.

Dank! Jij ook!

Groet!

P"

Attached een pijnlijke, maar van de nodige Pontiac humor voorziene, maar ook weer ter zake doende illustrie:

Ziekte&Liefde

Beroerd om te zien dat ook de vpro (sinds het laatste Dictee kleine letters en aanelkaargeschreven) is toegetreden tot het staatsbestel van nette volgzame ambtenaren en pennenlikkers.
Shame, shame, shame.
Bij het opruimen van de restant e-mails 2014 in de Outlook-box kwam ik bovenstaande correspondentie tegen en bedacht mij om weer eens te informeren naar de stand van zaken.

Op 12 december jl. ontvang ik het navolgende antwoord.

"Willem!

Ik ga net onder de wol. Een kort maar tamelijk duidelijk antwoord is dit:
http://voordekunst.nl/vdk/project/view/2927-styx-of-de-zesplankenkoorts
Groet en dank voor je medeleven,

Peter"

Ik was hier totaal niet van op de hoogte en ik kan mij voorstellen dat dat voor meer mensen geldt die deze grote Nederlandse kunstenaar een warm hart toedragen. Daarom mijn verzoek om bovenstaande link aan te klikken en hem ruimhartig te steunen ook al is het benodigde geld al binnen.

Dank.