INTERESSANT!


18.Sep.2019 22:41

DOODSKOP

mei 30th, 2015

Op 22 mei j.l. had ik toevallig tijd om de krant wat verder te lezen dan de gebruikelijke eerste 3 of 4 pagina’s op de wc.
Op pagina 11 van de Volkskrant bij Ten eerste viel mijn oog op een mevrouw met een lederen boodschappentas. Het bleek oud-minister Netelenbos.

artikel

Nou houd ik mij vooral ver van de politiek, maar ik heb toen die mevrouw minister werd gemaakt een paar keer die mevrouw zien en horen praten, en ik vond het meteen een arrogant kutwijf met een heel toepasselijke naam. Nu -zoveel jaar later- blijkt dat ik die mening ook niet echt behoef bij te stellen. Een zeer oncollegiale bitch, maar ze had ook nog graag de trein verpatst met een beursgang. Wat mankeren die salonsocialisten toch met die drang om een beursgang. De ABN-Amro bank moet ook weer zonodig naar de beurs. Why?
Maar goed ergernis nodigt vaak uit om nog even verder te lezen dan de kop en de onderschriften van de foto’s.
"Tineke Netelenbos herinnert zich de ontmoeting met president-commissaris Jan Timmer van de NS in 1999 nog levendig. Het was in haar werkkamer op het departement en Timmer -een man met een formidabel postuur- droeg zichtbaar van onder zijn revers bretels met een doodshoofd erop".
Die laatste bemerking vond ik meteen na lezing raar.
Dat ze die man een onplezierig gast vond, daar kan ik mij alles bij voorstellen, want ook die man is het prototype van de regent die een hoop kan verkloten.
En dat heeft iedereen ook geweten.
Maar terug naar een ‘doodshoofd’. Meteen vroeg ik mij af hoe groot zo’n doodshoofd dan geweest zou moeten zijn. Zou die Timmer bij een motorclub hebben gezeten of zoiets? Ik kon me er niet meteen iets bij voorstellen en dacht onmiddellijk dat ze vast aan de bril had gemoeten of ‘m vergeten had op te zetten. Zo’n bobo gaat toch niet met een of twee bretels met 1 doodshoofd erop naar een ministerie. Of had ie andere plannen met haar? Had ie bijvoorbeeld haar op haar bureau eens …. Nou, dat zal toch niet? Alhoewel, je weet ’t maar nooit.
Hoe dan ook. Ik had zo eens rondgevraagd, maar diegenen die het gelezen hadden, vonden het ook maar een rare bemerking.
De dinsdag er op bleek e.e.a. een eigen leven te zijn gaan leiden. Mevrouw Timmer had het blad Follow The Money (what’s in a name) een foto van de bretels gestuurd. Een bretel met smileys dus.

foto

Alleen zitten die duidelijk aan de achterkant, want zo zien bretels er niet van voren uit. Zelfs niet bij Timmer.
Bovendien blijft Tineke volhouden dat het doodskoppen waren, maar nu ook dat ie z’n jasje had uitgedaan… dus toch…? Was het dan zo warm bij haar op kantoor? Of voelde Jan zich juist op z’n gemak? Ook beweerde ze dat haar secretaris er ook nog bij was geweest.
Ze lullen dus allebei maar wat. Waarom zou een captain of industry bretels met smileys dragen of met doodskoppen en waar zijn die foto’s?
Ik vind dit in het landsbelang en in het kader van de waarheidsvinding een FBI onderzoek waardig.