INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:31

Essay Susanne Schieving

maart 24th, 2008

Geacht heer Venema,

Wat heb ik onlangs genoten van uw interview met het magazine Sex Drugs & Rock ’n Roll High School! Het gehele magazine was overigens geweldig, het heeft mij een goed beeld gegeven hoe de Nederlandse muziekindustrie nu eigenlijk in elkaar steekt.

Ik hoop dat ik u niet te veel stoor in uw drukke werkzaamheden, het gaat om het volgende:

Na 5 jaar als merkenrecht juriste te hebben gewerkt in Amsterdam, heb ik onlangs besloten dat ik mijn juridische kennis met mijn passie voor muziek wil combineren. Ik ben afgelopen september naar Londen vertrokken om een masterstudie in Entertainment Law te gaan volgen in de hoop volgend jaar aan de slag te kunnen in de muziekindustrie. Voor mijn studie dien ik verschillende essays te schrijven en gezien het feit dat de live music business op het moment booming is, heb ik besloten één van mijn essays daaraan te wijden.

Ik wil gaan schrijven over afzeggingen van concerten alsmede teleurstellende concerten. Wat zijn de juridische en financiële gevolgen daarvan voor promotors/zalen en het publiek? Ik heb gehoord dat artiesten redelijk makkelijk onder hun contracten uitkomen op grond van de force majeure clausule in hun contract. Maar zelfs als zij deze clausule niet kunnen inroepen en derhalve contractbreuk plegen, komen zij daar ook vaak mee weg, gezien het feit de promotors meestal geen juridische actie ondernemen tegen de artiest, daar zij de verstandhouding goed willen houden ivm mogelijke samenwerkingen in de toekomst.
Ook teleurstellende concerten zijn interessant, op het moment wordt er hier in de pers veel geschreven over de recente concerten van Amy Winehouse. De concerten waren erg slecht en het publiek wil geld terug. Ik ga uitzoeken of dit juridisch gezien mogelijk is (zeer waarschijnlijk niet!) Ook het recente concert van de Audio Bullys in de Effenaar in Eindhoven is hier een goed voorbeeld van.

Nu wil ik u vragen of u tijd heeft voor een interview over uw ervaringen met concerten die worden afgezegd/teleurstellende concerten en uw verstandhouding met de artiesten die u boekt.

Ik zou uw medewerking zeer op prijs stellen. Ik ben in de periode 17 december tot 6 januari in Nederland en zou dan kunnen langskomen op uw kantoor in Hilversum.

Met vriendelijke groet,
Susanne Schieving
===================================================================

Ladies & Gentlemen,

N.a.v. bovenstaand verzoek schreef Mevr. Susanne Schieving een interessant werkstuk dat haar een hoog cijfer opleverde en dat op mijn weblog in premiere gaat.

Hierbij dus het Essay

vrgrwv