INTERESSANT!


18.Oct.2018 19:24

TEA FOR TEXAS 14-03-2007 / 2

maart 27th, 2007

Op straat buiten wordt intussen hard gewerkt aan de voorbereidingen.

Voorbereidende werkzaamheden @6th Street Voorbereidende werkzaamheden @6th Street

En als we naar buiten lopen via het Day Cafe, pikken we nog een staartje mee van de rapper Bishop Allen (Brooklyn/NY-US), helemaal niks bijzonders, gauw vergeten.

Kiiiiii@Beauty BarWe lopen naar de eerste attractie in de Beauty Bar, dat is dus een bar die eens echt een dameskapsalon was, en de droogkappen hangen nog aan de muur. Als je aan komt lopen zie je dat de 60-ies verlichte etalage ook nog in tact is. Op het minipodium staan twee kleurrijk uitgedoste Japanse dametjes Kiiiiii uit Tokyo uitermate hun best te doen, een mix van Engelstalige en Japanse meezingertjes, kerstliedjes, liedjes variërend van 30 seconden tot 3 minuten. De dames hebben er heel veel plezier in, geen touw aan vast te knoppen en ultieme chaos en gekte. De aanwezigen, toch nog best veel Aziatische concertgangers, vinden het allemaal prachtig.

 

 

 Kiiiiii@Beauty BarKiiiiii@Beauty Bar

Vervolgens zien we in Emo’s Jr een bandje uit Cardiff, Future Of The Left (UK), een paar nummertjes is wel genoeg, want we hebben met een agent uit London afgesproken om in de

Elysium The Hourly Radio uit Dallas te bekijken. Een soort early Simple Minds/Echo & The Bunnymen (een grote bron van inspiratie voor een hoop Amerikaanse neo-80-ies wave). We worden voorgesteld aan de Amerikaanse agente die eigenlijk helemaal het nut van onze aanwezig niet ziet, want zij boekt de band alleen voor Amerika. The heck with Europe.

vieste pisbak van de dag @Elysium Hourly Hours, zelfde pisbak

We zien wel wat er van komt, we moeten terug naar de Beauty Bar om onze morele steun aan About te verlenen. Valt allemaal mee, het is leuk vol en de aanwezige Japanners en vooral de uitgenodigde Canadese promoter danst met zijn grote lichaam als een razende mee. Ruud van Music Export kijkt tevreden en haalt opgelucht adem. De Amerikaanse manager van Voicst is ook speciaal langsgekomen om de kijken en is zeer onder de indruk. Terloops vertelt ie mij dat hij in Rutger een soort wizzkid/producer ziet, hij ziet parallellen met Eno zelfs, en m.n. daarom heeft ie Rutger gevraagd om naar Amerika te komen om de nieuwe cd van Voicst te produceren.

v.l.n.r. Rense & Foye (manager Voicst)About komt er wel in de VS About komt er wel in de VS About komt er wel in de VS

met Jeps (aka Donnie Darker) @the Beauty Bar

Na 40 minuutjes razen zit het er op. Iedereen, inclusief ex-Mojo collega Jeps, is tevreden over de geleverde prestatie: About gaat er hier wel komen.

Ook zagen we nog een stukje Holy Fuck (Toronto-Canada), waar meerdere boekers hun kaarten op zouden willen inzetten. Ik weet t nog niet zo net.

Nu wordt het ingewikkelder want we moeten nu in een langere rij staan, we blijven beleefd.

Emo’sNa 5 minuten lukt het om het EMO complex binnen te komen. EMO is eigenlijk een stuk of vier aanelkaargeplakte bouwsel van schuren en kroegen met een openlucht binnenplaats, die in Nederland onmiddellijk gesloten zouden worden door hetzij de brandweer, dan wel bouw-en woningtoezicht. Het deurbeleid is strak: badge en id (i.v.m. de drank, alleen te schenken aan mensen boven de 21). Ik vind dat gedoe met die id maar flauwekul, maar bedenk mij telkens, dat het toch maar mooi meegenomen is dat men aan mijn leeftijd twijfelt.

In respectievelijk EMO IV Lounge, EMI Jr en EMO Mainroom zien we de verrichtingen van Oxford Collapse (Brooklyn/NY-US) The Voxtrot (Austin) en de uitsmijter Blonde Redhead, die we allemaal al kennen. Eigenlijk hoef je op jacht naar het nieuwe goud natuurlijk niet per se je eigen te promoten attracties opnieuw te scannen, maar ik bleef staan om mij te verbazen over de gigantische toeloop, een afgeladen hut, met naar schatting zo’n 2000 man in een veel te kleine bouwval. En een indrukwekkend optreden, met binnenkort een nieuw album is deze band er heel hard op vooruit gegaan.

Bob van Huer (Belmont Boekingen)/Joey Ruchtie (Rotown/Noorderslag)/Robert Meyerink (Doornroosje/EuroSonic) en Rense van Kessel (The Alternative)

Binnenkort in onze eigen theaters in Melkweg en natuurlijk een thuiswedstrijd in Vera.
Voxtrot is de geheime tip van Gijsbert, dus met veel echte muzikantenliedjes. Na drie nummers heb ik de maat genomen.
In Exodus was ik tenslotte ook snel klaar met het Franse Prototypes. Gauw vergeten.
Het had de hele dag gemiezerd, op dit soort regenachtig weer had ik eigenlijk niet gerekend, maar gelukkig kon ik omwege dit weer het geplande SXSW-golftournooi laten zitten, niet zo heel erg omdat ik later in de gids zag wie dat organiseert en daarmee in zijn levensonderhoud verziet.
Een taxi terug naar het hotel konden we schudden. Er zijn in Austin met een bevolking van 750.000 mensen, slechts 500 taxi’s. We waren aangewezen op het duurdere, door SXSW georganiseerde groepsvervoer van de firma Super Shuttle, mooie blauwe bussen voor 10 personen, die het in Nederland bij de APK keuring moeilijk zouden hebben.