INTERESSANT!


25.Aug.2019 16:44

Verschilmakers MOKE

oktober 13th, 2008

Moke_willem_header

 

Moke & Willem Venema

 

Phil Tilli (gitarist): “Toevallig kwam ik vorige week een verslag van een bandvergadering ergens in oktober 2006 tegen. Daarin stonden allemaal hersenspinsels van dingen die we wilden gaan doen. Er zat ook een lijstje bij met mensen waarmee we het liefste zouden willen werken. Willem Venema stond op de eerste plaats. Heel leuk om te zien dat dat ook is uitgekomen.

Toen we begonnen met Moke hebben we vrij lang alles binnenkamers gehouden. Zowel zanger Felix als ik hebben een behoorlijk verleden in de muziek en we waren er terdege van bewust dat we heel erg op ons bek konden gaan. We hielden het helemaal in eigen hand en we wilden alles tot in de perfectie uitdenken en in elkaar zetten. Dat bracht ook risico’s met zich mee. We zijn bijvoorbeeld de studio ingegaan met geleend geld. Een boel geleend geld. We hebben drie nummers opgenomen en die naar Willem gestuurd.

Hij belde ons meteen op. Hij repte met geen woord over de muziek, maar hij zei alleen dat we hem dan en dan in een bepaald wegrestaurant konden ontmoeten. Heel maffia-achtig allemaal. Tijdens die afspraak heeft hij ons vanaf het eerste moment een ongelooflijk

vertrouwen gegeven. Hij gaf aan ontzag te hebben voor onze werkwijze en moedigde ons aan vooral zo door te gaan. Door hem kregen we het besef dat we op de goede weg zaten.

Sinds die dag heeft Willem zich aan alle, maar dan ook echt aan álle afspraken gehouden. En dat is in deze wereld heel bijzonder. Die betrouwbaarheid is het fundament van onze band geworden. Voor ons staat hij op gelijke hoogte met Paul Weller, die ook heel belangrijk voor ons is geweest. Paul Weller heeft een aantal keer dingen tegen ons gezegd.. We dachten, man wat zeg je nu, dat kan toch helemaal niet? Maar hij belde meteen de volgende dag om de dingen die hij had beloofd te regelen. Dat maakt hem net als Willem een onderdeel van het succes.

Ik heb oneindig veel respect voor Willem. Hoe hij na zijn vertrek bij Mojo een tweede leven is begonnen, dat is ongelooflijk. Kennelijk is hij heel goed in het scouten van talent. Op de een of andere manier zitten alle succesvolle bands van dit moment bij zijn bedrijf The Alternative. Niet alleen wij, ook Voicst, Krezip en Alain Clark, allemaal dingen die het supergoed doen op de festivals. Dat zal er best mee te maken hebben dat hij een man van zijn woord is. En hij ziet er ook nog eens heel goed uit natuurlijk.”

Klik hier voor de PDF van dit artikel

Moke_willem

uit: SEX DRUGS & ROCK ‘N’ ROLL HIGHSCHOOL 2, najaar 2008, GRATIS GLOSSY
zojuist verschenen zie ook www.rockmagazine.nl