INTERESSANT!


16.Feb.2019 12:35

Geezers

oktober 6th, 2009

wvgeezer Ergens in het begin van de jaren tachtig trok ik eens de stoute schoenen aan en belde volkomen in the blind een van mijn favoriete bassisten om te kijken of we iets met zijn nieuwe bandje in Nederland konden doen… Het klikte meteen, niet alleen als agent.

 

geezer_coverWe organiseerden een totaal krankzinnige tour door Nederland, en die tour eindigde in -godbetere het- Tel Aviv, waar de onfortuinlijke ‘John Cable’ (a.k.a. "Kabeltje") ’s nachts na een show in de Penguin Club een sprong nam van de duikplank in het zwembad van een luxuous hotel. Wat Kabel (eigenk John Hesseling) n iet wist, was dat er geen water in het zwembad zat…Kabel moest per ambulance met zwaailichten naar het ziekenhuis, zijn schedel was een beetje opengesprongen; Wobble lag in een deuk, de band kwam niet meer bij. Drank maakt meer kapot dan…
Hein Fokker durfde nauwelijks naar Protone te bellen omdat ie bang was dat de baas van Kabel zich de typhus zou schrikken.
Onlangs kwam ik Jah Wobble (a.k.a. John Wardell) weer eens tegen op een conventie -The Great Escape- in Brighton, waar hij en public over zijn te verschijnen boek werd geinterviewd door Jon Savage, die ook net een vette pil bijelkaar gepend had ("The England’s Dreaming Tapes"; interviews, outtakes and extras to ‘Engeland’s Dreaming’, the seminal History of Punk, Faber and Faber Ltd, London 2009).
‘Wobble’ blijft een van mijn favoriete characters uit de popmusic, en een zeer veelzijdig bassist. Zijn discographie is bijna net zo interessant en lang en interessant als die van bijvoorbeeld The Brecker Brothers.

geezer_167

geezer_168 geezer_169

 geezer_170

geezer_220